Bild
Nästa artikel
Nya Ford Mustang – bilder och fakta

Nya Ford Mustang – bilder och fakta

Nyheter

Ersättaren till en av bilvärldens stora klassiker är här – nya Ford Mustang. Nu presenteras fakta om bilen och de första officiella bilderna.

Den nya modellen avtäcktes i samband med evenemang i New York, Los Angeles, Shanghai, Sydney, Barcelona och Dearborn, Fords hemvist utanför Detroit. Poängen är att nya Mustang är en bil som ska säljas i ungefär samma utförande i hela världen.

Med andra ord kommer modellen med den galopperande hästen saluföras av Fords svenska återförsäljare. Den som vill ha en Mustang ska inte behöva importera.

Bilderna här intill visar att Ford blandat nytt och gammalt för att få till lockande former och samtidigt vara trogen bilens 50-åriga arv. Nästa år är det just 50 år sedan första upplagan kom. Sedan dess har nio miljoner exemplar tillverkats.

En nyhet under skalet är att Ford slopat den tidigare bilens stela bakaxel. I stället har man valt en mer påkostad lösning med individuella hjulupphängningar bak för att leva upp till kraven från ”de mest kräsna bilförarna i Europa”, som Ford uttrycker det.

Till en början erbjuds två olika motorer till nya Mustang, dels en femliters V8:a på 426 hästkrafter, dels en fyrcylindrig så kallad EcoBoost-motor på 2,3 liter och 309 hästar som nyttjar direktinsprutning, turboladdning och variabel ventilstyrning.

Sexväxlad manuell låda är standard, sexstegad automatlåda med paddlar på ratten är tillval. Ford preciserar däremot inga siffror om förbrukning och prestanda.


Fler motoralternativ, liksom en cabrioletvariant, kommer senare.

Inuti bilen utlovas bättre material än tidigare, ett system för röststyrning, en ny pekskärm och ett större bagageutrymme som sväljer två golfbagar.

Än så länge har Ford inte spikat priser och tid för den svenska lanseringen.

Diskutera: Vad tycker du om nya Ford Mustang?

Taggar: Nyheter, , Ford Mustang

Kommentarer

#1
2013-12-05 19:15

Det finns redan en artikel om den här bilen, varför starta en till?

#2
2013-12-05 22:24

Jag tycker den har drag av Volvo P1800!

#3
2013-12-06 08:20

Ja, en sådan skulle man kunna tänka sig! Raffe, var sjutton ser du dragen av P1800?

#4
2013-12-08 17:14

Jusste bil! MEN har den datorstyrd kursriktning? Har den antispinn? Finns den i 4-hjulsdrift? Nähä... Já då 'hoppar' jag nog en sådan...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.