Bild
Nästa artikel

Farthinder stoppade Obamas bil

Nyheter

President Obamas bil är byggd för att stå pall för en terroristattack. På måndagen räckte ett fartgupp för att stoppa limousinen.

 

Den amerikanska presidentens rundresa i Europa fick en snöplig inledning vid statsbesöket i Irland. Obamas fordonskortege skulle lämna USA:s ambassad i Dublin när en av följets limousiner stoppades med en smäll, innan den hunnit genom grindarna.

Ett farthinder i en ramp var tillräckligt för att göra den omtalade bilen – som fått smeknamnet ”The Beast” – hjälplöst stående. Limousinen från Cadillac väger omkring åtta ton, har decimetertjocka fönsterglas och stora mängder bepansring.

Händelseförloppet filmades av publiken utanför ambassaden. Presidentens säkerhetspersonal kunde efter vissa besvär flytta passagerarna till en annan bil och sedan lämna området via en alternativ utfart.

Enligt ett uttalande från en talesperson för amerikanska säkerhetstjänsten Secret Service befann sig Barack Obama och hustrun Michelle i en andra limousine längre bak i kortegen.

Diskutera: Vad tycker du om Obamas bil?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-05-24 11:58

Verkligen effektivt farthinder. Det stannade bilen helt.
Vad jag tycker om Obamas bil är svårt att säga, jag vet inget om den, jag ser bara fronten på den och lite av sidan på bilden.

#2
2011-05-24 12:33

American crap cars...

#3
2011-05-24 15:47

Ka-tjång! och tvärstopp!!! *skratt*
Jösses, men såg ni vilka jäkla tjocka dörrar :) på bilen!

#4
2011-05-24 16:06

Hade varit intressant att se hur dom fick lös bilen :-)

#5
2011-05-24 20:32

Att en sån bil som har "allt" inte har höj och sänkbar luftfjädring känns ändå liiite lamt. Eller? :p

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.