Bild
Nästa artikel

3 000 bilar tvingas vänta på Obama

Nyheter
I samband med att USA:s president Barack Obama på fredagen besöker Köpenhamn, för att stödja Chicagos ansökan till OS 2016, stängs Ã-resundsbron av under två timmar.

 - Det är den danska polisen som begärt att bron ska stängas och det är klart vi vill vara tillmötesgående, säger Sanna Holmqvist, pressansvarig för Øresundsbro Konsortiet som ansvarar för brons drift.

Bron kommer att vara stängd på morgonen, mellan 07:30 och 08:30, samt vid lunchtid, mellan 11:30 och 12:30. Danska polisen meddelar också att tiderna kan komma att ändras om Barack Obamas tidsplan förändras.

3 000 bilar påverkas
Anledningen till att all bil- och tågtrafik stängs av är att motorvägen vid flygplatsen Kastrup leder till och från bron. Trafikanter får antingen planera om sina resor eller vänta på att bron ska öppnas igen.

- En vanlig dag kör ungefär 2 000 bilar över bron under den här timmen på morgonen, och ungefär 1 000 under den här timmen mitt på dagen, säger Sanna Holmqvist.

På Øresundsbro Konsortiet är man dock nöjd med att man hunnit informera om stängningen.

- Det som kommer att möta bilisterna är att betalstationerna är stängda på båda sidor. Där kommer det att vara avspärrningar och annat säkerhetspådrag, säger Sanna Holmqvist.

Unikt beslut
Beslutet att stänga Ã-resundsbron är unikt. När George W Bush var på besök 2005 hölls bron öppen och endast lastbilstrafiken över bron stängdes av.

- Det är klart att det här ställer till det för folk, men jag tror de flesta förstår att det inte är vi som bestämmer. Det är klart att folk vill ha bron öppen, men jag tror man förstår att det här är en exceptionell situation, säger Sanna Holmqvist.
Taggar: Nyheter
3 000 bilar tvingas vänta på Obama

Kommentarer

#1
Saabnisse
2009-10-02 11:05

Nej naturligtvis ska inte bron stängas, jag tror inte att risken för attentat är så stor när det gäller Obama.
Kunde bron vara öppen då Bush, som ju inte var så populär, var på besök kan den vara det nu också.

#1
Anders Fagerbjörk
2009-10-02 13:12

När man gör så här stora trafikstörningar
så pratas det inte om någon klimatpåverkan,
om man nu såg till att alla dessa fordon,antingen stod på tomgång,eller att man såg till att motorn stängdes av på alla dessa fordon,tänk er om alla dessa 3000 fordon,startade samtidigt,för detta sällskap,
det är inte sant.Men alla är inte lika inför klimatpåverkan,bara så vi vet.

#1
Björn Pålsson
2009-10-02 14:31

Detta är ett fjanteri,tror inte att risken för ett attentat är så stor,kunde bron hållas öppen när Bush var på besök,så kunde den ha varit det nu också.Men det är kanske skillnad på president och säkerhet.Finns det något extremt hot mot Obama?

#1
JD
2009-10-02 20:13

När våra nya kungligheter Förflyttar sig ska vi trällar stå tillbaka!

#1
Jag
2009-10-02 23:48

En anöba kan ju dela sig, så det är nog säkrast att stänga bron...

#1
Saabnisse
2009-10-03 00:10

Ja nu är vi har facit och OS gick till Rio har det ju visat sig att det var fullkomligt onödigt för Obama att resa till Köpenhamn och följdaktligen fullkomligt onödigt att stänga bron.
Det kanske var brostängningen som spolade Chikago?
Brasilien! Heja, jättekul!

#1
Alice
2009-10-03 03:40

Någonsatns, jämför jag Obama, med Marthin Luther KHING! Jag vet att jag tänkte fel. Obama, är en "produckt of USA", en sorts barbie=Kent- docka? Han kommer hit och gör bort sig, tycker jag. Tänk så många hemlösa i just HANS hemstad Chicago, kunde få en bostad, eller kanske rentav ett "hem", för de pengarna, som hans resa har kostat honom, Danmark, Sverige....? Jag kan bara beklaga hans besök här.

#1
Ninna
2009-10-03 03:56

Jeg ser rödt, og jeg er dansk. Hvad med att jeg ser et rådent teaterspil mellem Danmarrk og USA? Hvorfor? Skulle så mange trätte arbejdende mennesker lide, bare for at HAN skulle komme? Alle mine medsystre og medbrödre, ville faktisk hjem til sine familjer, efter en lang arbejdsuge. Hvorfor skulle de behöve at side i bilköer? eller i tog?

#1
ron
2009-10-04 12:13

Biltrafiken är ju rätt begränsad över bron, 3000 bilar varav många som kör ensamma. värre var alla tågpendlare och de som skulle till Kastrup som blev försenade (ingen frisk människa tar bilen till Kastrup) eftersom tågen inte heller fick köra över.
Blev själv stående på perrongen, men förstår danskarna. Hade något hänt med Obama hade det inte varit roligt. Obama är ändå det bästa som hänt världen på länge.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.