Nästa artikel
Få prioriterar snygghet i bil
Nyheter

Få prioriterar snygghet i bil

Publicerad 28 september 2012 (uppdaterad 28 september 2012)
Bakom ratten är det okej att se ut lite hur som helst, visar en undersökning. För de flesta, särskilt norrmän, är bekvämlighet viktigare.

Hyrbilsförmedlaren Holiday Autos har gjort en undersökning bland bilförare i Skandinavien och kommit fram till att utseendefixering inte är något problem i förarsätet.

3360 svenskar, danskar och norrmän fick svara på hur de klär sig när de ska köra långt. Svarsalternativen var ”Jag tycker om att vara snygg när jag kör bil”, ”Jag kombinerar stil med komfort”, och ”Jag klär mig avslappnat och bekvämt”.

Endast 2 procent av svenskarna, 1 procent av norrmännen och 3 procent av danskarna tycker enligt undersökningen om att vara snygga när de kör bil. De allra flesta väljer i stället att klä sig avslappnat och bekvämt. Av svenskarna är det 76 procent som väljer bekväm utstyrsel när de ska köra, bland norrmännen hela 87 procent och bland danskarna 77 procent.

Mellanalternativet ”Jag kombinerar stil med komfort” var det 22 procent av svenskarna som valde, 12 procent av norrmännen och 20 procent av danskarna.

– Bilen verkar än så länge vara en fredad zon från modebloggare och "dagens outfit", säger Anna Madsen, nordisk marknadschef på Holiday Autos.

– Ur ett trafiksäkerhetsperspektiv gläds vi åt att så många väljer komfortabla kläder i bilen eftersom det troligen innebär mindre distraktionsmoment för förarna, fortsätter hon.

Diskutera: Hur klär du dig när du kör bil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-09-28 15:55
Luke

Jag kör den avslappnade stilen, mysbyxor, t-tröja och mjuka skor när det bär av långt. Komfort framför skönhet.

#2 • Uppdaterat: 2012-09-28 21:17
Roger Skagerström

Känns som målet avgör klädseln :P

#3 • Uppdaterat: 2012-09-28 21:44
BAnd

Men om man är på väg till Rivieran i en långsträckt GT-vagn och med sin älskade bredvid sig - är det inte lite beigt med mysbyxor då?

#4 • Uppdaterat: 2012-09-28 23:59
N-iklas

Borde man inte istället ha frågat om hur viktigt det är att bilen är snygg att se på?

Hur många accepterar en asful tråkig inredning om motor och växellåda är av senaste mode – exempelvis, DET skulle vara intressant att veta.

#5 • Uppdaterat: 2012-09-29 08:12
Thommys

Håller med Roger.

#6 • Uppdaterat: 2012-09-29 13:39
KaptenOberkommando

Om Luke nu ursäktar, men folk i mysbyxor har jag svårt för - särskilt som nio av tio killar i mysbyxor dessutom är orakade, okammade, överviktiga och helt enkelt ser för sunkiga ut.

Men till ämnet. Jag förstår att det går att sälja bilar som invändigt ser mer eller mindre precis hur tråkiga som helst ut eftersom folk överlag tycks strunta i den biten. Samma sak tycks gälla även exteriören. Men för oss som verkligen bryr oss om hur exteriören men även hur INTERIÖREN ser ut (alltså vilka material som används och HUR de används) så går det liksom inte med vad som helst. Det slutar allt som oftast med en tysk premiumvagn. Alternativet skulle vara en engelsk vagn av finare sort. Oavsett bilmärke som jag köper så är till exempel träpaneler av något slag ett absolut måste, men väldigt många biltillverkare erbjuder inte träpaneler ens som extrautrustning. (Och skulle det finnas så är det plastpaneler.) Så, när jag sätter mig bakom ratten har jag mycket höga krav på utförandet.

#7 • Uppdaterat: 2012-09-29 14:11
KaptenOberkommando

Jes, du rör till det lite =) Att köra till stranden kräver givetvis inga större ansträngningar i klädselväg - kläderna skall ju ändå av. Folk får köra bil klädda hur de vill utan att jag har någon åsikt om detta, men "problemet" kommer i förlängningen. Folk i myxbyxor har i nio fall av tio en tendens att se allmänt sjabbiga ut - särskilt som byxorna, skorna, tröjan och eventuellt jackan är allt annat än hela och rena. Folk i dylika kläduppsättningar ser jag faktiskt misstänktsamt på. Jag skulle ogärna anställa en sådan person och även OM jag skulle göra det på grund av fina meriter så skulle jag skriva in i anställningsavtalet att personen måste följa en viss klädkod. Det kommer ju faktiskt kunder på besök emellanåt ... Var det inte till och med så i en undersökning att svensken ansågs vara Europas sämst klädda nationalitet för några år sedan? Visst, mysbyxor hemma eller till gymmet/stranden är ok, men sedan är det stopp. Inte på ICA, inte på banken, inte på barndop (!) etc.

#8 • Uppdaterat: 2012-09-29 14:44
KaptenOberkommando

Jes, mitt tugg om mysbyxor var egentligen tänkt som en parentes =) Men även om Rogers resonemang om resmålet avgör klädseln så håller jag inte med. Jag har ju sett folk i mysbyxor på både barndop och begravning ...

#9 • Uppdaterat: 2012-09-29 21:03
Hackenbush

Det blir bekväma vardags(kontorsjobbs) kläder. Aldrig slips dock om det inte är absolut nödvändigt av något skäl.

#a • Uppdaterat: 2012-09-29 21:27
Luke

Jag kanske missuppfattade frågan, jag tolkade den som vad man skulle ha när man kör långt, långt för mig är mer än 100 mil, kortare sträckor behöver man inte byta om för

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.