Bild
Nästa artikel
Efter Volvos besked: Handlarna sneglar mot Toyota

Efter Volvos besked: Handlarna sneglar mot Toyota

Nyheter

Flera bilhandlare kan ta in Toyota eller Kia istället för Volvo, efter chockbeskedet till Bilia.

I november levererade Volvo ett minst sagt överraskande besked till återförsäljaren Bilia. Efter 90 års samarbete sades avtalet upp.

Enligt Motorbranschen sneglar flera Volvohandlare nu på att börja sälja Toyota som ersättare till Volvo. Bland annat har Bilbolaget i Sundsvall köpt upp flera av Toyotas återförsäljare.

– Ska man få lite volym på affären sneglar många mot Toyota och Kia. Bilden är att Toyota är väldigt långt fram i teknikutvecklingen, de har hållit på i 20 år med elektrifieringen, säger Martin Persson, koncernchef för Bilbolaget, till tidningen.

Det är Toyotas stabila lönsamhet som lockar handlarna, men en utmaning är att en stor del av försäljningen fortfarande går till privatpersoner. Det är precis tvärt om för Volvo. Men där spelar laddhybriden RAV4 Plug-in Hybrid en viktig roll för att locka företagskunder.

Läs också: Bilia efter Volvos besked: ”Ser över alla våra kontrakt”

Taggar: Nyheter, Volvo, Toyota

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.