Bild
Nästa artikel
Nyheter

Efter kritiken: Mercedes försvarar laddhybriderna

Publicerad 2021-06-15 06:02
Ola Källenius går ut i försvarstal för moderna laddhybrider. De har betydligt längre räckvidd än för bara några år sedan, enligt honom.

Den senaste tiden har laddhybrider fått en hel del kritik, bland annat från organisationen Transport & Environment som ifrågasätter klimatnyttan

Vissa bilister struntar helt enkelt i att ladda och då är laddhybriden bara en tyngre förbränningsbil med mer komplicerad teknik, enligt kritikerna.

Men Mercedes, som storsatsat på laddhybrider med bensin- och dieselmotorer de senaste åren, går nu ut i ett försvarstal. Enligt Ola Källenius, chef för Daimlerkoncernen, har nya laddhybrider betydligt längre elräckvidd än äldre modeller vilket gör det enklare att köra utan lokala koldioxidutsläpp.

– Vi är nu inne på tredje generationen men mycket av diskussionen om dem baseras fortfarande på data från första generationen där batterierna var mindre och räckvidden kortare, säger han i en intervju med Automotive News.

”Många kunder kan köra till och från jobbet en hel vecka i eldrivet läge”

Han säger också att EU kommer övervaka hur hög laddhybridförarnas förbrukning blir. Det ligger därmed i biltillverkarnas intresse att få förarna att pressa ned förbrukningen.

– Många kunder kan köra till och från jobbet en hel vecka i eldrivet läge.

Läs också: Stöd för laddhybrider kallas för ”historiskt misstag”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.