Nästa artikel
Dacia ger Renault huvudbry
Nyheter

Dacia ger Renault huvudbry

Publicerad 14 augusti 2019
Utsläppen hos budgetmärkets bilar är för höga – nya EU-regler innebär saftiga böter. Lösningen kan vara en hybrid.

Dacia Duster blev den näst mest säljande suven efter Nissan Qashqai i Europa 2018. Detta enligt Automotive News Europe. Dacias ledstjärna är att tillverka robusta bilar utan krimskrams till en billig peng. Men det kan bli kostsamt när reglerna om koldioxidutsläpp skärps med start 2020.

Då har EU bestämt att biltillverkare, vars genomsnittliga koldioxidutsläpp överstiger 95 gram per bil och kilometer, måste betala straffavgift. Varje gram som överstiger gränsvärdet innebär 95 euro i böter, multiplicerat med hur många bilar som sålts. Analysföretaget Jato Dynamics har sammanställt siffror som visar att Dacias bilar i snitt släppte ut 120,8 gram koldioxid per kilometer och bil 2018, alltså drygt 25 gram över det framtida tillåtna värdet.

Dacia ägs av franska biltillverkaren Renault och nu lägger biljätten pannan i djupa veck för att komma på en lösning för att slippa böter. Nyhetsbyrån Bloomberg har pratat personer insatta i ämnet som säger att Dacia kanske kommer att introducera en hybridsuv för att sänka sina utsläpp. Olivier Murguet, säljchef på Renault, säger att det skulle vara svårt att föreställa sig att Dacia skulle stå på sidlinjen i den pågående elektrifieringen av bilar. 

Diskutera: Tror du att de nya EU-reglerna kommer att förändra Dacia?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2019-08-14 13:54
L. Mäkinen

Borde vara enkelt att placera drivlinan från en Zoe i en Sandero eller Duster. Kan knappast vara bilar folk köper för att köra långt med.

#2 • 2019-08-14 14:19
Raphael

Dacia arbetar på elbilar och hybrider, det har körts maskerade prototyper runt om i Europa. Så detta jobbas på.

Det är inte bara stoppa motorn från Zoë i en Sandero, för det är olika plattformar. Men Dacia jobbar på bilar på Renault-Nissans nya plattformar som klarar hybrider och elbilar.

Dacias målsättning är att göra marknadens lägst prissatta elbil.

Det sägs att nya Dacia blir en variant på Renault Kwid som nu säljs i Kina. Premiär 2021. Så över ett år kvar till lansering.
https://www.romaniajournal.ro/business/companies/dacia-to-launch-first-electric-car-in-2021/

#3 • 2019-08-14 16:24
Klarsynt

Med hybrid så blir det inte lågpris längre: Dubbla drivlinor och tokdyrt blodsbatteri. Dessutom är inte hybrider mer miljövänliga annat än på pappret. Så klart att Renault och Dacia lägger pannan i djupa veck. Det torde även deras kunder göra, ty det kan innebära att man måste bo utanför EU för att kunna köpa en enkel, robust, bra och billig bil.

.

#4 • 2019-08-14 16:57
Darrow

Å ändå så har Co2 ingen eller försumbar påverkan på klimatet. Lika förbannat ska det påverka saker som detta.

#5 • 2019-08-14 17:10
1

Bra att det blir krav på tillverkarna när de annars inte har viljan att förbättra sig och bra att det finns styrmedel som påverkar även inköp och hur bilar används. Miljövidriga tillverkare och konsumenter behöver piskas.

#6 • 2019-08-14 17:30
Bilräven

Förhoppningsvis.. Personligen hoppas jag att Dacia går in för enbart eldrift. Hybrider är bara politik, de skitar ner som en gammal fossil så fort elen tar slut - löjligt!. Sluta med politiker styrda beslut (de har enbart färg, ingen kunskap) och låt specialister inom de olika områdena bestämma/besluta - då kanske vi kommer framåt och kan rädda vår planet för kommande generationer.

#7 • Uppdaterat: 2019-08-14 18:13
1

Riktiga hybrider drar mindre bränsle än bensin- och dieselbilar. Finns laddhybrider som är korkat konstruerade men tex hybrider med eller utan laddsladd från Toyota är mycket effektiva. Påståenden om att dessa inte är snåla är lika enfaldiga och felaktiga som att inte vi påverkar klimatet och att batterier är mycket sämre för miljön än fossila bränslen.

#8 • 2019-08-14 18:55
HT19

Trams hybrider...

#9 • 2019-08-14 19:37
Bilräven

1 ; vad är en Riktig hybrid?? Laddhybrider tar lägre bränsle/km räknat på totalen och att de ca 50 första kilometrarna, med "full tank" går på el och inte fossilt bränsle.. Resten av, typ totalt 600km, kör de på fossilt, innan de måste fylla på med el och/eller fossilt bränsle.. Även "Toyota-hybrider" funkar liknande, men utan sladd. Så vinsten av en hybrid är egentligen enbart de ca 50km på el, resten är inte bättre än en 100% fossil bil.. Men, enligt politikernas (Sthlms-) räknesnurra, så ger de 50 första kilometrarna 0% utsläpp - (men de resterande typ 550km ger 100% fossilt utsläpp) - vilket de tycker är bra (i Hufvudstaden)..?.. Så, politikerna jublar för max 10% lägre utsläpp, när man kan köpa en ren elbil med 100% lägre utsläpp på alla gator den kör, oavsett hur mycket energi det är kvar i tanken.. Tänk på det - hybridvänner..

#a • 2019-08-14 22:27
Raphael

Att människans utsläpp av co2 påverkar klimatet, det är vetenskapliga fakta. Växthuseffekten är ett bevisat faktum. Det är även bevisat att människans utsläpp är mer än vad naturens system klarar av att hantera. Därför har vi en global uppvärmning. Trist att se vetenskapsförnekare i kommentarsfälten på ViB. Fakta är att solen är sedan mer än 35 år tillbaks är inne i en svalare period, ändå har vi en global uppvärmning. Och det beror på växthuseffekten på grund av människans utsläpp.
https://skepticalscience.com/argument.php

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.