Nästa artikel
Dacia Bigster är en tuff terrängsuv som utmanar Toyota RAV4
Nyheter

Dacia Bigster är en tuff terrängsuv som utmanar Toyota RAV4

Publicerad 14 januari 2021
Dacia ska lansera en viktig modell i form av en tuff suv-modell som utmanar Toyota och Volkswagen. Här är de första bilderna på konceptet.

Att blåsa nytt liv i bilmärket Dacia och fokusera på lågt inköpspris har blivit en av Renaults största framgångar. Märkets modeller säljer bra, framför allt till privatköpare, och här i Sverige är det suven Duster som står för en stor del av försäljningen.

På torsdagen presenterade Renault upp en plan för hur Dacia ska ta nästa steg. Det handlar om att fortsätta locka med billigt bilägande men lägga till ett tuffare utseende.

Därför presenterar Dacia en ny konceptbil som kallas Bigster och som blir en något större suv än Duster, och framför allt med ett helt nytt designspråk.

Köparna kan få en interiör tillverkad av återvunna material

Dacia Bigster är en 4,6 meter lång suv vilket gör den något längre än Volkswagen Tiguan, något kortare än Volvo XC60 och exakt lika lång som Toyota RAV4. Den ska ha robusta designdetaljer, gott om utrymme och bra framkomlighet i tuff terräng.

”Inga kromdetaljer eller imiterad aluminium – Bigster Concept är en genuin bil som bygger på genuina principer”, hävdar Dacia. Köparna kan välja interiör och exteriöra skyddspaneler tillverkade av återvunna material

Dacia ska även samarbeta tätare med ryska Lada och minska antalet plattformar som dagens modeller bygger på från fyra till en. På sikt ska också hybridmodeller och elbilar lanseras, något som inte finns i Dacias modellutbud i dag.

Läs också: Europas billigaste elbil officiell – kommer till Sverige

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.