Bild
Nästa artikel
Ctek CS-Free är en ny batteriladdare som inte behöver strömuttag

Ctek CS-Free är en ny batteriladdare som inte behöver strömuttag

Nyheter

Bilägare som saknar strömuttag för att få igång en urladdad bil har nu en ny batteriladdare att välja på.

Så här års drabbas många bilägare av strejkande 12-voltsbatterier. Finesser som stolsvärme och elbakruta drar upp bilens förbrukning och det kan dränera batteriet – vilket innebär att bilen inte startar.

Men bilägare som inte har tillgång till ett vanligt strömuttag på parkeringsplatsen eller som inte har någon egen parkeringsplats har saknat möjlighet att ladda batteriet.

Nu lanserar företaget Ctek en ny typ av laddare som heter CS-Free med ett internt batteri på 20 Ah som kan laddas upp hemma eller i bilens 12-voltsuttag. Den kan ladda upp både bilens batteri och andra enheter som surfplattor eller mobiler. Laddaren har både USB-A- och USB-C-uttag.

Till skillnad från så kallade startboosters, som är tänkta att ge mycket ström under kort tid för att få igång ett urladdat bilbatteri, ska CS-Free vara lättare och enklare att ta med. Den ska även känna av bilens status och bara ge så mycket ström som behövs för att starta bilen vilket ska vara säkrare för bilens elektronik. Startboosters brukar heller inte kunna användas för att ladda upp mobiltelefoner och andra prylar.

Det interna batteriet laddas upp på en timme och laddningen håller i ett års tid. En lampa anger när batteiret har tillräcklig laddnivå för att bilen ska kunna startas. Som tillval finns fristående solpaneler som kan ladda upp batteriladdaren i solljus, men laddaren är inte tänkt att underhållsladda bilen under lång tid – då behövs ett strömuttag.

Ctek CS-Free får ett cirkapris på 3 000 kr när den börjar säljas den 4 mars.

Läs också: Svårstartat på vintern? Så boostar du bilen

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.