Nästa artikel
Citroën Lacoste – med uppblåsbart tak
Paris

Citroën Lacoste – med uppblåsbart tak

Publicerad 4 oktober 2010 (uppdaterad 4 oktober 2010)
Inga dörrar och luftmadrass som tak – Citroën tar ut svängarna med nya Citroën Lacoste. Konceptbilen visas nu på bilsalongen i Paris.

En bil på salongen i Paris som inte rättar sig i leden är konceptstudien Citroën Lacoste.

Citroën Lacoste är en öppen bil av typen beach buggy som tagits fram i samarbete med modeföretaget Lacoste. Flera av bilens lösningar är minst sagt okonventionella.

Till att börja med saknar Citroën Lacoste ett vanligt tak, istället har en balk monterats mellan vindrutan och aktern med två rejäla handtag på.

Dessa kommer till nytta när passagerarna vill kliva in i baksätet eftersom Citroën Lacoste saknar dörrar. Om ytterligare vindrufs önskas kan också vindrutan fällas ned.

Luftmadrass vid regn
Om regnet är framme har Citroën Lacoste ett uppblåsbart tak som automatiskt aktiveras. Taket kan bäst liknas vid två gula luftmadrasser som utvecklas på varsin sida takbalken.

Just luftmadrasser och annan utrustning till besöket på stranden ryms för övrigt under bänkarna i fram- och baksätet.

På längden mäter Citroën Lacoste 3,5 meter vilket gör bilen ungefär lika lång som Citroën C1. Inte mycket nämns om det tekniska mer än att bilen drivs av en trecylindrig bensinmotor.

I konceptutförande lär Citroën Lacoste aldrig komma nära serieproduktion, men faktum är att Citroën redan flaggat för serietillverkning.

Hur många detaljer från konceptbilen som då överlever återstår att se.

Diskutera: vad tycker du om Citroën Lacoste?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-10-05 08:47
Gösta_L

Ingen dum idé med uppblåsbart tak. Tar ju väldigt lite plats jämfört med konventionella cabriolettak i tyg eller plåt. Frågan är dock bra det uppblåsbara taket det fungerar i praktiken. Exempelvis vid snöfall eller extrem kyla.

#2 • Uppdaterat: 2010-10-05 09:36
jarl s (ej verifierad)

Har den uppblåsbara hjul också? Upplåsbaradörrar?

#3 • Uppdaterat: 2010-10-05 14:13
S-E S (ej verifierad)

Underbart, men jag väntar på nästa steg, en platta med hjul och motor där övrig utrustning är uppblåsbar. Eller varför inte låta avgasen sköta uppblåsningen? Ju snabbare och hårdare du kör ju styvare blir bilen!
Perfekt!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.