Bild
Nästa artikel
Citroën C4 Aircross – en fransk ASX

Citroën C4 Aircross – en fransk ASX

Nyheter

Mitsubishi ASX och Peugeot 4008 får ytterligare ett syskon: Citroën C4 Aircross. Kompaktsuven börjar säljas sommaren 2012.

Nästa år lanserar både Peugeot och Citroën egna modeller baserade på Mitsubishi ASX. Vi har tidigare rapporterat om Peugeot 4008. Nu kan vi också avslöja detaljer och visa första bilderna på Citroëns motsvarighet, C4 Aircross.

Namnet kan tyckas vilseledande eftersom bilen inte delar teknisk arkitektur med övriga varianter i C4-serien. Likheterna med syskonbilarna är desto mer påtagliga.

Citroën C4 Aircross får dock märkesspecifika detaljer i front och akter samt justerad fjädring. Motorprogrammet omfattar två dieslar (HDi 110 och HDi 150) samt bensinaren 1.6i, som utvecklar 115 hästkrafter.

Dieselmotorerna erbjuds med fyrhjulsdrift i tre körlägen, som manövreras via ett reglage bakom växelspaken. 2WD ger tvåhjulsdrift, 4WD fördelar kraften mellan fram- och bakaxel och Lock ökar vridmomentet på bakhjulen.

Nya Citroën C4 Aircross börjar säljas i Sverige i början av nästa sommar.

Diskutera: Vad tycker du om Citroën C4 Aircross?

Kommentarer

#1
2011-10-03 18:22

Jag reagerar på "premiär sommaren 2012". Den visas upp på Geneve-salongen till våren, vilket är den officiella premiären ja. Sen kommer säljstart till i början av sommaren i Sverige vilket innebär att den får premiär i Sverige innan sommaren, eftersom den kommer att börja visas upp strax innan den börjar säljas. Premiär och säljstart är inte automatiskt samma sak.

Exempelvis nya Lancia Delta hade premiär under sensommaren i Sverige medan säljstarten har blivit först nu.

#2
2011-10-04 15:29

Raphael: Tack för påpekandet. Åtgärdat.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.