Nästa artikel
Cayenne som Coupé
Nyheter

Cayenne som Coupé

Publicerad 26 mars 2019 (uppdaterad 26 mars 2019)
Porsche hyvlar lite på suvens taklinje för en sportigare look.
De attribut som skiljer Cayenne Coupé från vanliga Cayenne är förutom den brant sluttande taklinjen också en takspoiler, samt utdragen vindruta och A-stolpar. Modifierade bakdörrar och bakskärmar gör bilen drygt 2 centimeter bredare om baken.

Panoramaglastak ingår på alla bilar, annars kan den som vill betala extra lägga till ett tak i kolfiber. Att det är en bil som satsar mer på utseende än praktikalitet märks i hur många som kan åka med. Coupén är som standard fyrsitsig med två säten bak, men det går att lägga till ett mittsäte också. 
Det finns två varianter att välja på: Coupé eller toppversionen Coupé Turbo. Den senare har ett mindre bagageutrymme: 600 liter mot 625 liter i Coupé. Detta kan jämföras med vanliga Cayenne som lastar 770 liter.

När det gäller motorer är det bensindrivet som gäller. Cayenne Coupé är utrustad med en 6-cylindrig turboladdad historia med volym på 3 liter och 340 hästkrafter. Förbrukningen sägs vara drygt 0,94 liter per mil vid blandad körning.
Snäppet värre är Cayenne Coupé Turbo som har en 4-liters V8 med dubbelturbo som ger 550 hästkrafter. Högre prestanda ger också mer bränsletörst och förbrukningen ligger på cirka 1,1 liter milen.  

Cayenne Coupé rullar in i bilhallarna i maj till ett startpris på 830.000 kronor. Coupé Turbo kostar från 1.464.000 kronor. 

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Cayenne Coupé?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.