Bild
Nästa artikel
Castriota en av de mest kreativa

Castriota en av de mest kreativa

Nyheter

Affärstidningen Fast Company har listat världens 100 mest kreativa personer. På plats 69 återfinns Jason Castriota, Saabs designchef.

Det var i juni 2010 som Saab presenterade värvningen av välrenommerade bildesignern Jason Castriota. Amerikanen Castriota tog över som chefsdesigner, med ansvar för formgivningen av nästa generation 9-3 som väntas till hösten 2012.

När affärstidningen Fast Company nu utnämner världens 100 mest kreativa personer finns Castriota med på listan.

New York-baserade Castriota har en aktningsvärd meritlista med flera prestigeprojekt i ryggen. 2001 började han arbeta för italienska designhuset Pininfarina och var med och tog fram erkända skönheter som Ferrari 599 GTB Fiorano och Maserati GranTurismo.

Efter ett år på designfirman Bertone skapade han sin egen designstudio 2009. Jason Castriotas senaste arbete är konceptbilen Saab Phoenix som visades på bilsalongen i Genève i mars.

Diskutera: Vad tycker du om Jason Castriota och konceptbilen Phoenix?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-05-24 17:18

Phoneix får han knappast något pris för, ser inte alls bra ut.

#2
2011-05-24 22:52

Han är briljant, särskilt när han, som på bilden står bredvid Bangle. Phoenix kan man säga vad man vill om, klart att fjärilsvingarna sticker ut i dubbel bemärkelse, men eftersom de har en aerodynamisk effekt så är det ok för mig. Fronten är riktigt rå, det bådar gott för nästa 9-3a.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.