Nästa artikel
Campingkitet som gör Tesla Cybertruck till husbil
Nyheter

Campingkitet som gör Tesla Cybertruck till husbil

Publicerad 7 april 2021
Snart kan du åka och campa med Teslas eldrivna pickup. Den här ”flakhusbilen” har golvvärme, dusch och kök.

Teslachefen Elon Musk väckte mycket uppmärksamhet när han visade upp pickupmodellen Cybertruck. Nu finns ett särskilt campingkit som gör det möjligt att bo ute i naturen med den eldrivna pickupen.

För den som vill campa men inte dra en husvagn efter bilen har campingkitet CyberLandr börjat säljas. Det passar på flaket och kan fällas ihop när det inte används. Det finns även en utfällbar trappa och en utfällbar solcellspanel.

På insidan har CyberLandr stora fönster, ett litet kök, golvvärme, luckor som öppnas automatiskt, kylskåp, en 32-tums tv och internetuppkoppling via satellit. Det finns dessutom plats för två stolar som kan flyttas runt efter behov eller konverteras till en säng. 

Lampor och klimat sköts med röststyrning eller en app, där camparen även kan sköta larmsystemet eller 360-graderskameran. I badrummet finns en dusch med ett särskilt filter som kan återcirkulera vattnet för att det ska räcka längre.

Campingkitet lägger på 544 kilo på flaket så bilens räckvidd blir kortare. Enligt företaget kortas dock inte räckvidden med mer än fem procent, eftersom luftmotståndet inte ökar – campingkitet fälls ihop och ska inte påverka aerodynamiken.

Prislappen på 45 000 dollar låter svettig men är å andra sidan något billigare än vad en separat husbil skulle kosta.

Läs också: Husbil med ”miljöbonus” döms ut som vilseledande

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.