Bild
Nästa artikel
Nyheter

Boxiga Volvodrömmen – en modern hyllning till 240

Publicerad 2021-02-11 07:15 (uppdaterad 2021-02-11 09:26)
En kantig suv-modell från Volvo som hyllar den klassiska 240-modellen visas upp av en designstudent.

En tidigare praktikant på Volvo Studio har visat upp skisser på hur en framtida bilmodell skulle kunna se ut. Men det handlar inte om någon ersättare till dagens modeller – utan om en modell specifikt framtagen för att kunna användas för bildelning.

Konceptbilen finns än så länge bara på skisstadiet och kommer förmodligen inte bli verklighet. Volvo Cars har inget med bilen att göra. Men det är ändå intressant att se hur mycket den skiljer sig från Volvos egen idé om en självkörande och delbar bil.

Det minst sagt kantiga konceptet har raka linjer och skarpa veck, tillsammans med ett helt rakt bakparti – en stor kontrast mot dagens kombimodeller från Volvo som har ett betydligt mer sluttande bakparti.

Helt praktiskt verkar dock bakpartiet inte vara. Istället för en konventionell baklucka som öppnar stort har skissbilen två sidohängda bakdörrar med en ganska liten öppning, som på Mini Clubman.

Den höga markfrigången ska ge ett smidigt insteg och bilen fokuserar inte alls bara på självkörning. Här kan föraren fortfarande köra bilen och den ska till exempel kunna användas på shoppingrundan eller helgutflykten.

Läs också: Se skissen: Så kan en modern Volvo 240 se ut

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.