Bild
Nästa artikel
360c är Volvos självkörande framtidsvision
360c är Volvos självkörande framtidsvision
360c är Volvos självkörande framtidsvision
360c är Volvos självkörande framtidsvision
360c är Volvos självkörande framtidsvision

360c är Volvos självkörande framtidsvision

Nyheter

Den eldrivna autonoma bilen ska konkurrera med flygen.

Det ser ut som något taget ur en science fiction-film, men Volvo vill göra det till verklighet. Den eldrivna konceptbilen 360c ska kunna vara ett sovrum, ett mobilt kontor, ett vardagsrum samt en plats för underhållning. Detta samtidigt som den tar dig till din destination. Förra veckan presenterade Volvo sin framtidsvision.

– 360c utforskar vad som blir möjligt när vi tar bort den mänskliga föraren, tar vara på nya friheter när det gäller design och tar tillbaka tid – det ger en föraning om hur autonom körteknik kommer att förändra världen som vi känner den. Möjligheterna är ofattbara, säger Mårten Levenstam, senior vice president för corporate strategy på Volvo Cars i ett pressmedelande. 
 

Volvo tror också att konceptet skulle kunna konkurrera med kortare flygresor där man genom att ta bilen skulle kunna undvika incheckningar, passkontroller och förseningar.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos framtidsvision?
 

Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2019-07-08 15:49

Det kommer ändå fortfarande ta mycket längre tid att komma fram än det gör för ett flygplan. Dessutom laddar inte bilen sig själv utan det måste de som åker fixa.

#2
2019-07-08 16:48

Misstänker att sömnen blir minimal.

#3
2019-07-08 17:11

@Hackenbush: Här är ju tanken att man färdas samtidigt som man slappnar av och kanske sover. Lite som det är att åka tåg. Tar elen slut så hittar väl bilen en avsedd laddningsplats ungefär som robotgräsklipparen men säkrare och bättre. Enda problemet är väl att vi inte kommer att få uppleva detta eftersom det dröjer ett tag att implementera.

#4
2019-07-08 17:20

Hoppas de inte slösar några FoU pengar på eländet: Jorden har gått under långt innan. Åka runt och sova i en två ton tung Volvo. Set ur som om det finns liggplats för bara en, om man ser på bilden. En sovande per två ton tung Volvo. Det är illa nog att de lagt pengar på filmen ifråga. Det är snarare inom masstranportområdet det skall satsas på liggplatser.

.

#5
2019-07-08 20:53

Det här blir en fullträff för motorburen ungdom. Alla kan dricka öl tills de somnar och alla kommer hem ändå. Carlsberg som finansiär?

#6
2019-07-08 22:20

Hahaha, kul. Med tanke på illa folk kör nuförtiden, kökrockar så vore det kanske inte fel att införa dessa bilar?

#7
2019-07-08 22:28

Bättre om Volvo fokuserar på att få fram el-bilar som de utlovat till 2021(eller om det rent av var till 2020). Då skulle minsann alla modeller finnas som elalternativ. Denna 360 känns mer som skott i mörker just nu. Den som lever får se.

#8
2019-07-08 23:09

Ser ut som en likkista på hjul och med en extraplats på taket. Finns ändå ingen som kan köra och som dessutom är svårväckta är det ju bra om den är självkörande. = )

#9
2019-07-09 10:42

En framtidsvision (att man medvetet ska sova i bilen). Men innan dess kommer nästa generation av nödfallsassistent - för de situationer där föraren av misstag somnar bakom ratten.

#10
2019-07-11 20:59

Superbra!
Jag gillar idén med självkörande bilar jättemycket. Det är bara fördelar. Man behöver inget körkort. Föräldrar kan skicka ungen med bil till vart som helst. Helt enkelt kunna bli av med ungdj*veln ett par timmar om man tröttnar. Inga kökrockar. Man kan se sin favorit tv-serie medans man åker (fast det gör ju många redan idag). SMS, prata i mobilen, svara på email, raka sig osv. lagligt. Super!
Har bilen sedan en toa och dusch så blir det ännu bättre! Sitta och kröka en märla medans man far i 110km/h. Med lite tur kanske man kan moona medtrafikanterna oxå.

En annan fördel är att vi inte behöver några yrkesförare. Vi kan ta bort buss- och taxichaffisar. Att någon skall sitta bakom ratten i en lastbil är också helt onödigt. Vips har vi trollat bort hundra tusentals "enkla" jobb! Skitbra.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.