Bild
Nästa artikel
Nyheter

BMW X3 får ansiktslyft – bilder och fakta

Publicerad 6 februari 2014 (uppdaterad 7 februari 2014)
Fyra år efter premiären får BMW X3 ett ansiktslyft. Motorerna har blivit snålare, men det krävs ett tränat öga för att se den nya designen.

Den bayerska suven har kommit fram till mitten av sin livscykel och för att den ska kunna locka bilköpare under ytterligare några år får den ett ansiktslyft.

Uppdateringen är både teknisk och kosmetisk, även om förändringarna i designen är diskreta och ganska svåra att upptäcka för oinvigda. Grillen, strålkastarna och stötfångarna har i alla fall gjorts om och sidospeglarna har fått nya blinkersljus.

Inuti kupén syns nya kromdetaljer och vissa förändringar på mittkonsolen, bland annat har bilen fått nya mugghållare. Navigationssystemet är också nytt.

Den största nyheten är dock att X3 får ta del av BMW:s senaste motorer som uppges vara både starkare och snålare än tidigare. Utbudet består av fyra dieslar och tre bensinare i effektspannet 150 till 313 hästkrafter. Bakhjulsdrift och sexväxlad manuell låda är standard, fyrhjulsdrift och åttastegad automatlåda finns på tillvalslistan.

Under 2013 registrerades 1 496 nya BMW X3 i Sverige, det var knappt 20 procent färre jämfört med året innan. Det återstår att se om ansiktslyftet kan vända trenden.

Diskutera: Vad tycker du om uppdaterade X3?

Kommentarer

#1 • 2014-02-06 13:46
4000 mil om året

Fronten ser nu betydligt trevligare ut. Kunde man sedan också uppgradera stolarna till "V70 nivå" så vore man i hamn.

#2 • 2014-02-06 16:11
Swemba

Håller med nedanstående om att den blir allt snyggare. Men finns X3 verkligen utan fyrhjulsdrift?

#3 • 2014-02-11 09:23
Reverend Benny

Gött att BMW börjar snygga till sina bilar.
Kan dom inte ta ett rejält grepp om 1 serien när dom ändå håller på, dom lyckas ju bra i övriga större modeller.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.