Bild
Nästa artikel
Nyheter

BMW: Vi är redo om förbränningsmotorerna förbjuds

Publicerad 2021-10-15 06:15
BMW-chefen Oliver Zipse påstår att märket är ”redo” för ett eventuellt förbud mot nya bilar med bensin- och dieselmotorer.

Flera bilmärken har satt fasta datum för när förbränningsmotorerna ska fasas ut och när ingenjörerna istället kan fokusera helt på eldrift.

De tyska tillverkarna har inte varit lika pigga på att ha ett visst årtal som slutdatum för bensin- och dieselmotorerna. Men BMW-chefen Oliver Zipse påstår nu att märket ”kommer vara redo” för ett eventuellt förbud mot bilar med förbränningsmotorer till 2030.

Det är fem år tidigare än EU:s förslag som går ut på att förbjuda försäljningen av nya förbränningsbilar 2035. Beskedet innebär att BMW ännu inte satt något fast slutdatum för när förbränningsbilarna ska fasas ut, något som de tyska biljättarna dras inför domstol för.

– Om en region, en stad eller ett land får idén att förbjuda förbränningsmotorer kommer vi ha ett erbjudande. Vi är inte oroliga över detta. Om det är en bra idé är däremot en annan sak, sa han nyligen under en konferens i Stuttgart.

Konkurrenten Audi ska bara lansera eldrivna modeller på den globala marknaden från och med 2026. Det gäller dock inte i Kina. Förbränningsmotorerna ska fasas ut fram till 2033.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (36)

  • 2021-10-19 09:26 Axa skrev: AL Nåja, det…
  • 2021-10-19 09:14 AL Nåja, det skramlar en hel…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.