Nästa artikel
BMW blir framhjulsdriven
Nyheter

BMW blir framhjulsdriven

Publicerad 11 juni 2012 (uppdaterad 11 juni 2012)
BMW ska göra något som de aldrig gjort förr. På Parissalongen i september väntas BMW:s 1-serie visas upp med framhjulsdrift.

Det har spekulerats om en framhjulsdriven BMW under en tid. Enligt brittiska Autocar kommer BMW:s minsta modell presenteras i ny version till hösten som koncept med framhjulsdrift och namnet 1-serie GT. Introduktion på marknaden planeras till sent under år 2014.

Bilen, som ska fungera som en konkurrent till Mercedes B-klass, ska dela motor och plattform med koncernsyskonet från Mini. Den 1,5 liter stora trecylindriga bensinmotorn med turboladdning tycks ursprungligen vara BMW:s sexcylindriga trelitersmotor delad på hälften.

Diskutera: Vad tycker du om en framhjulsdriven BMW?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-06-11 10:18
Thommys

Välkomna till klubben, BMW-förare! Mindre bilar passar rätt bra med framhjulsdrift. Större med bakhjulsdrift.

#2 • Uppdaterat: 2012-06-11 10:22
Filips

Ser inga problem med detta. Det kommer troligtvis enbart till EDE-motorn och möjligtvis till de svagare alternativen. Det är på tiden att BMW ersätter 2-litersdieseln så att de kan vara ännu mera konkurrenskraftiga och kanske t.o.m ledande inom bränsleförbrukning.

Bara de behåller bakhjulsdriften till de kraftfullare motorerna samt sin sexa som toppmotor så är detta enbart positivt. På detta vis förtar de nog med många som tänker sig en Audi eller MB. Det enda som fattas på 1-serien nu är väl en behagligare design så att man faktiskt kan tänkas köpa en utan att skämmas ;)

#3 • Uppdaterat: 2012-06-11 11:45
lelle_2

Bra för den som inte åker omkring och sladdar. Men minst fyrcylindrigt tack.

#4 • Uppdaterat: 2012-06-11 13:49
hultarn

Jaha, nu ska även BMW snåla in och spara pengar. Det är ju som bekant billigare att bygga framhjulsdrivet.

Får hoppas att de fortsätter bygga bakhjulsdrivet på de större bilarna.

#5 • Uppdaterat: 2012-06-11 15:53
Filips

@leifer. Har du bott under en sten ett antal år eller? Mercedes A har framhjulsdrift, dvs 1-seriens konkurrent...
Men oroa dig inte, alla 1-serie blir inte framhjulsdrivna...

#6 • Uppdaterat: 2012-06-11 18:24
Audi A5 SB

Kapten. Ja.

#7 • Uppdaterat: 2012-06-11 19:27
Per_K

Ur en rent teknisk synvinkel är det inget konstigt med detta. Som redan påpekats i tråden passar framhjulsdrift bra för små och kompakta bilar. Däremot skall det bli intressant att se hur BMW hanterar marknadsföringen. Hittills har de ju benhårt försvarat bakhjulsdrift, även för de minsta BMW-modellerna (1-serien). Att de redan tillverkar framhjulsdrivna bilar under ett annat varumärke (Mini) är en annan sak.

#8 • Uppdaterat: 2012-06-11 20:15
KaptenOberkommando

1) leifer erkänner att han är provocerande och jobbig! (Att han sedan försvarar det med att också jag skulle vara det väger lätt.) (Undrar också om "uppviglingen" ligger i att jag vill att vi - VI - ska ignorera leifer, men enda vägen är att tiga ihjäl honom och det har jag rätt att föreslå så mycket jag vill.)

2) Nej, jag behöver inte bevaka alla trådar här som handlar om premiummärken. Men jag ska f-n i mig kunna titta in här under artiklarna UTAN att behöva se dina kanonader av inlägg, hur du smular sönder varenda artikel så till den milda grad att man många gånger inte anser det vara någon idé att skriva något. Jag tänkte deltaga under artikeln om laddningsstationer för elbilar, men när jag efter någon dag eller två tittade in var vartannat inlägg från leifer, den gången i krig med Audi A5 SB.

"Personpåhoppen" ... det där har vi diskuterat redan. Det du tar åt dig av som "personpåhopp" är välförtjänt och saklig kritik mot din debatteknik. Och om det har jag för länge sedan mejlat Fredrik om och vi var överens om att kritk mot debattstil måste accepteras - "högt i tak", som Fredrik kallade det.

Fredrik, vad skulle du säga om att vi inför en regel som säger att man får skriva högst tre (3) inlägg per dag under varje artikel? Skulle det gå att fixa en sådan (program)kontroll? Vi måste få stopp på det här sönderskrivandet stup i kvarten. Många vill skriva men vågar inte eller anser helt enkelt att det är ingen idé eftersom ett inlägg ändå skulle drunkna i mängden av tjatinlägg. Mattias Rabe på Teknikens Värld vet jag har varit av just den åsikten.
Jag efterlyser en spärr som reglerar antalet möjliga inlägg under en och samma artikel under en dag.

#9 • Uppdaterat: 2012-06-12 09:22
Filips

leifer, du är antingen ett enormt lyckat troll. Eller så har du ett kolossalt behov av att provocera folk som tycker olika.

#a • Uppdaterat: 2012-06-12 12:35
Kent Sjödahl

Trevligt med herrarna leifer och Kaptenen. Det påminner om fornstora dar, då man lekte med bilar i sandlådan. Herrar: kliv ur sandlådan och tillåt er växa upp!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.