Bild
Nästa artikel
Nyheter

BMW 6-serie GT sänker baken

Publicerad 14 juni 2017
Ersätter 5-serien som BMW:s Gran Turismo-typ med crossovervibbar.
Här kommer en slags förhöjd 6-serie i coupéstil. Gran Turismo, eller kort och gott GT är åtta centimeter längre och två centimeter lägre än föregångaren. Även bakpartiet har sänkts med 6 centimeter för att bli mindre framträdande i designen. Den lägre baken plus en automatisk bakluckespoiler ska också ha bidragit till bättre aerodynamik med luftmotståndskoefficienten 0,25. Bilen är dessutom drygt 150 kilo lättare.

Den drygt fem meter långa motorvägskompisen har ett bagageutrymme på 610 liter. Luftfjädring på bakaxeln är standard, vill man ha det fram också är det tillval.
Infotainmentsystemet sköts via en 10,25 tums pekskärm. Geststyrning och head up-display är tillval. För sammankoppling med mobilen finns bluetooth, trådlös laddning, samt Apple CarPlay och WiFi-hotspot.
Som assistanssystem finns bland annat aktiv farthållare med stopp/startfunktion, avåkningsvarnare, filbytesvarnare, undanmanöverhjälp och varning för korsande trafik.
Två bensinmotorer och en diesel finns att välja på till en början. Bensinarna har fyra eller sex cylindrar och producerar 258, respektive 340 hästkrafter. Dieselmotorn är sexcylindrig och ger 265 hästkrafter. 8-växlad Steptronic-växellåda är standard och fyrhjulsdrift finns att få i de motorstarkaste alternativen.

Lansering sker på senhösten och svenska priser är inte fastställda än.
 
Diskutera: Vad tycker du om BMW 6-serie Gran Turismo?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.