Nästa artikel
BMW 6-serie GT facelift officiell med flera nyheter
Nyheter

BMW 6-serie GT facelift officiell med flera nyheter

Publicerad 27 maj 2020
BMW:s lyxiga "GT-halvkombi" får en uppdatering på samma tema som nya 5-serien.

Det var inte bara 5-serien som fick en uppdatering under onsdagmorgonen när BMW anordnade ett digitalt premiärevent. Även den större BMW 6-serie GT har fått ett ansiktslyft.

BMW 6-serie Gran Turismo är en lite udda modell i utbudet. Den hette tidigare 5-serie Gran Turismo men i samband med senaste generationsskiftet växlade den upp och flyttade in i 6-serien istället.

Modellen ska vara ett alternativ för den som vill ha ett lite roligare och mer ovanligt alternativ till en vanlig 5-seriekombi.

BMW 6-serie GT får ta del av samma uppdateringar som 5-serien både när det gäller design och teknik. I fronten märks smalare strålkastare med L-formade LED-ljus och en något större grill än tidigare. Laserljus finns som tillval.

Baktill får bilen en ny diffuser och på insidan märks ett uppdaterat infotainmentsystem med smartare navigationskartor.

Fasas ut i England

Motorerna blir nu mildhybrider över hela linjen. Instegsmodellen på bensinsidan heter BMW 630i GT och har en fyrcylindrig turbomotor på 258 hästkrafter medan den starkare 640i GT har 333 hästkrafter och fyrhjulsdrift som tillval.

På dieselsidan är det 620d GT som är instegsmodellen med 190 hästkrafter. BMW 630d GT har 286 hästkrafter och 640d GT har 340 hästkrafter. Någon laddhybridversion verkar inte vara aktuell.

BMW 6-serie Gran Turismo säljs inte i USA och ska nu även försvinna från Storbritannien där BMW uppger att köparna hellre väljer en suv. Det är oklart om modellen överlever när det är dags att ersätta den med en helt ny generation.

Du kan läsa mer om alla nyheterna i 5-serien, som även kommer till 6-serien, här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.