Nästa artikel
Blocket har tusentals annonser från svartlistade handlare
Nyheter

Blocket har tusentals annonser från svartlistade handlare

Publicerad 29 augusti 2023 (uppdaterad 29 augusti 2023)
Det finns tusentals bilannonser på Blocket från handlare som inte följer ARN:s beslut, och därmed har hamnat på tidningen Råd & Röns så kallade ”Svarta lista”.

Blocket säger sig arbeta mycket med trygghet och säkerhet, och har en regel om att handlarna måste följa beslut från Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Men den följs inte i praktiken.

De drygt 2 000 nnonserna från svartlistade handlare står i nuläget för 1,7 procent av det totala antalet bilannonser på Blocket. Enligt Blockets kundsäkerhetschef Jessica Cervin agerar annonssajten bara om en kund anmäler en handlare, och om köpet gjorts på Blocket.

– Vårt mål är att vi så långt som möjligt hjälper både säljaren och köparen att komma överens och att lösa tvisten på så sätt. Däremot gör vi inte kontroller för att undersöka vilka företag som förekommer hos ARN. Vi arbetar bara med förstahandsinformation från en eller flera parter i ett fall, säger Jessica Cervin till Råd & Rön.

Jessica Cervin är Blockets kundsäkerhetschef. Foto: Blocket

Totalt finns 206 företag på Svarta listan. Företag i motorbranschen står för den största delen, 70 företag, och för hälften av den summa som de svartlistade företagen är ”skyldiga” konsumenterna.

Det är inte förbjudet att strunta i ARN:s beslut men de allra flesta seriösa företag rättar sig efter dem.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 21 september 2023 Blocket har verkligen…
  • 30 augusti 2023 Ribbfjärd, Din text visar…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.