Bild
Nästa artikel

Blå Golf blir grönare

Nyheter

Vid årsskiftet börjar Volkswagen sälja sin hittills snålaste Golf i Sverige - en andra generationens Bluemotion-variant av nya Volkswagen Golf.

Ett BlueMotion-alternativ till nya Volkswagen Golf står nu i startgroparna. Miljökonceptet har funnits tillgängligt till flera tidigare Volkswagenmodeller och nu kommit alltså en andra generations Golf BlueMotion.

0,38 liter per mil
Det hela handlar om den mest bränsleeffektiva Golfen hittills med en 1,6 liter TDI-motor, start-stopfunktion och teknik som återvinner bromsenergi. Med denna utrustning klarar man att hålla förbrukningen nere på 0,38 liter per mil med ett koldioxidutsläpp på 99 gram per kilometer.

Redan nu finns Volkswagen BlueMotion tillgänglig i Tyskland för 21 650 euro, vilket motsvarar 217 378,99 kronor.

Kommer vid årskiftet
Sverige får snällt vänta tills årsskiftet och Volkswagens svenska presscenter meddelar att det svenska priset ännu inte är bestämt, det kommer istället meddelas inom ett par veckor.
Taggar: Nyheter
Blå Golf blir grönare
Blå Golf blir grönare

Kommentarer

#1
Christofer L
2009-10-16 15:38

Bra VW!
Toyota Prius drar 0,39 liter per mil.
Visserligen bensin men i alla fall.
Hade VW lagt lika mycket utvecklingspengar på denna som Toyota lagt på Priusen hade nog CO2 legat långt under Priusens.
Golf är för övrigt en mer användbar bil än Priusen.

#1
Runar S.
2009-10-16 18:05

Prius i all ära. Man får väl lov att beakta deras olika användningsområden! Prius är ju värdelös på landsväg, med en skyhög förbrukning under de förhållandena! Däremot bra alternativ till en stadsbo. Hybridtekniken i någon form är väl framtiden, men inom de närmaste åren har bränslebesparande åtgärder som Bluemotion mycket att erbjuda.
Sen inte att förakta vad VW åstadkommit med endast lite fintuning och till en bråkdel av utvecklingskostnaderna för Prius!
Kom ihåg vid nästa bilköp att det är vi konsumenter som styr utvecklingen av bilarna!

#1
Per_K
2009-10-17 01:01

Bra bil, särskilt för de som kör mycket på landsväg. Då kommer dieselmotorn till sin rätt. Nu får vi hoppas att VW också stoppar i den fina 1,4-litersmotorn med kompressor och turbo för gasdrift, som sitter i Passat EcoFuel. Det vore något!

#1
Erik
2009-10-17 10:42

I ett test nyligen i svensk biltidning mellan prius och v50 drivee, drog dom lika på landsväg och totalförbrukningen så vann prius. båda är deklarerade att dra 0,39. Även skönt att slippa alla småfel som är på en volvon, som bara finns med manuell låda!!

#1
Johan F
2009-10-23 18:50

att: Runar S. och Christoffer L
Du bör kolla upp dina uppgifter lite noggrannare. Nya Prius drar 0,37 på landsväg enligt deklarationen. Och att den skulle vara mindre användbar? Förstår inte argumentet? Skulle möjligen vara att det inte går att beställa dragkrok (vilket jag inte fattar varför, men det är tydligen nån policy...) och att de som vill ha en kombi inte blir nöjda...

#1
mctar
2010-05-27 10:30

Drar alltså prius 0,37 landsväg och golfen 0,38 blandad... 0,32 drar golfen landsväg iaf.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.