Bild
Nästa artikel
Bilsalongen NAIAS i Detroit ställs in

Bilsalongen NAIAS i Detroit ställs in

Nyheter

Mässlokalerna ska omvandlas till sjukhus istället.

Bilsalongerna levde en tynande tillvaro redan innan coronaviruset lamslog världen. Och nu verkar det som att pandemin blir spiken i kistan för många av dem. Tidigare i år ställdes bilsalongen i Genève in. Inte heller skandinaviens största bilmässa blev av. Elbilsmässan eCar Expo, som var planerad att hållas i Köpenhamn i april, flyttas till hösten. Arrangörerna bakom New York Auto Show hoppas fortfarande att de kan hålla sitt event i augusti istället för som planerat i april.
 
Den senaste bilmässan i raden att påverkas av coronavirusets framfart är den internationella North American International Auto Show – NAIAS – som skulle ha hållits i Detroit i juni. I år var det tänkt att mässan skulle genomföras på sommaren, istället för mitt i kalla januari som det tidigare gjorts. Men nu blir det alltså inte av och besökarna får vänta till sommaren 2021 då arrangörerna hoppas kunna genomföra NAIAS i Detroit. 

– Även om vi är besvikna finns det inget viktigare än hälsa och säkerhet hos invånarna i Detroit och Michigan och vi kommer göra vad vi kan för att stödja vårt samhälles kamp mot coronaviruset, säger Rod Alberts, chef för mässan.

TCF Center, mässlokalen där NAIAS var planerad att hållas, omvandlas nu till fältsjukhus istället, med syftet att inhysa coronapatienter. 

Diskutera: Tror du att bilsalongerna kommer överleva efter coronapandemin?
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-03-31 20:38

Det är så i coronavirus tider.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.