Nästa artikel
Bilprovningen fälls för utskick – ska ses över
Nyheter

Bilprovningen fälls för utskick – ska ses över

Publicerad 2022-02-07 12:12
Bilprovningen ska se över ett utskick som vissa bilägare uppfattar som en faktura.

Bilprovningen och flera andra besiktningskedjor brukar ofta skicka ut erbjudanden om att boka besiktning där en särskild tid redan är förbokad. Genom att betala fakturan bekräftar kunden tiden.

Men nu har en konsument anmält utskicket till Reklamombudsmannen. Enligt anmälan ser brevet ut som en faktura med betalningskrav.

Enilgt Bilprovningen är den här typen av utskick ”branschpraxis” och enligt företaget är det tydligt att det handlar om ett erbjudande, inte ett betalningskrav. Till exempel står det ”Vi föreslår den här tiden”, ”Bekräfta att du vill ha den här tiden genom att betala med inbetalningskortet” och ”Om du inte vill ha den här tiden behöver du inte göra något”.

Tolkas som faktura

Men trots formuleringarna hävdar RO att den här typen av utskick kan tolkas som en faktura eller en räkning vid en snabb anblick och fäller därmed Bilprovningen.

Enligt företagets kommunikationschef Cecilia Blom Hesselgren har Bilprovningen en ”god dialog” med RO och den här typen av utskick används även av andra besiktningsföretag.

– Vi strävar givetvis efter att följa god reklamsed och har redan påbörjat en översyn av det berörda materialet, säger hon.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (12)

  • 2022-02-09 07:36 Christer skrev: Hackenbush…
  • 2022-02-08 13:52 Hackenbush skrev: Skulle…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.