Bild
Nästa artikel
Bilförsäljningen minskade i juni

Bilförsäljningen minskade i juni

Nyheter

Svenskarnas sug efter nya bilar fortsätter att sjunka. Under juni minskade nyregistreringarna med sju procent.

Bilförsäljningen i Sverige har backat det senaste halvåret och juni månad blev inget undantag, visar färsk statistik från branschorganisationen Bil Sweden. I juni registrerades 25 562 nya personbilar, det är sju procent färre jämfört med samma månad i fjol.

Bertil Moldén, vd för Bil Sweden, påpekar dock att tappet under den gångna månaden ska ses mot bakgrund av förra årets starka försäljningssiffror.

– Sett i ett litet längre perspektiv så ligger registreringarna under det första halvåret i år en bit över den genomsnittliga nivån för de tio senaste åren, säger Bertil Moldén som står fast vid sin prognos för 2012 om 270 000 sålda bilar.

Hittills i år har 142 633 nya personbilar registrerats i Sverige. Jämfört med motsvarande period 2011 är det ett tapp på 9,2 procent.

När det gäller de så kallade supermiljöbilarna – som släpper ut mindre än 50 gram koldioxid per kilometer – har försäljningen inte tagit fart. 35 bilar av den typen registrerades i juni.

– Vi tror att det finns möjligheter att snabba på introduktionen av denna typ av bilar genom fler stimulanser än de som finns idag, till exempel genom att införa parkeringsförmåner, befrielse från trängselskatt och möjlighet att köra i busskörfält, säger Bertil Moldén.

Diskutera: Vad tycker du om juniförsäljningen?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Leif Larsson
2012-07-03 14:37

Hjälpte tydligen inte att jag köpte en bil i juni, gjorde tydligen inte skillnad i försäljningsstatistiken.

#2
2012-07-05 10:18

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20120703/nybilsforsaljningen-i-japan-upp-409-procent

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.