Nästa artikel
Bilarnas appar kan missbrukas – nu krävs tillverkarna på svar
Nyheter

Bilarnas appar kan missbrukas – nu krävs tillverkarna på svar

Publicerad 2024-01-16 09:03 (uppdaterad 2024-01-16 11:40)
Nio biltillverkare har fått brev från en amerikansk myndighet för att reda ut vad som kan göras för att minska risken för att tjänsterna missbrukas.

Allt fler bilar på vägarna har någon form av mobiluppkoppling som till exempel innebär att de kan ringa till larmcentralen vid en olycka, eller att ägaren kan aktivera kupévärmen på distans via en mobilapp.

Men den här typen av appar och tjänster kan också innebära att illasinnade personer kan följa och trakassera sina offer på distans.

Därför har amerikanska myndigheten Federal Communications Commission (FCC) skickat brev till nio biltillverkare och tre mobiloperatörer för att utreda hur apparna kan missbrukas, och vad som kan göras för att lösa problemet.

New York Times har tidigare beskrivit hur tjänsterna kan missbrukas. Ett exempel som lyfts fram i artikeln är en man som använde bilens uppkoppling för att trakassera sin fru genom att aktivera tutan på natten och sätta på kupévärmaren under varma dagar. Apparna kan också användas för att hålla koll på bilens position i realtid.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2024-01-16 20:59 40-talisten skrev: Hur många…
  • 2024-01-16 19:39 SnookerPro skrev: Och de nio…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.