Bild
Nästa artikel
Beskedet i dag: Genèvesalongen skjuts upp igen – och kan säljas

Beskedet i dag: Genèvesalongen skjuts upp igen – och kan säljas

Nyheter

Bilsalongen i Genève ställdes in i sista sekunden. Nu skjuts även nästa års mässa upp och dessutom kan hela eventet byta ägare.

Ett av de första stora besluten som togs i bilvärlden när coronaspridningen tilltog var att i sista sekunden ställa in årets upplaga av bilsalongen i Genève.

Nu står det klart att även nästa års Genèvesalong ställs in. Den skjuts upp till 2022, meddelar mässledningen i ett mejlutskick.

”En majoritet av utställarna som deltog i en undersökning uppgav att de skulle föredra att inte delta i 2021 års upplaga och att de istället skulle föredra att ha en Genèvesalong 2022”, står det i mejlet.

Enligt mässledningen var det mycket oklart om 2021 års event skulle ha kunnat locka både de utställar- och besökarantal som behövs för att ekonomin ska gå ihop.

Förlust på 110 miljoner

Vid sidan av det här beskedet meddelar också mässledningen att Genèvesalongen är till salu. Tanken är att sälja mässan till Palexpo som står som mässvärd. 

Att ställa in årets Genèvesalong kostade 110 miljoner kronor men mässledningen fick möjlighet att ta ett lån från kantonen Genève på 175 miljoner kronor. 

Villkoren var dock omöjliga att uppfylla, enligt mässledningen – bland annat krävdes att mässan skulle hållas nästa år och att en del av pengarna återbetalades i juni 2021. Därför accepterades inte lånet och eventet är nu till salu.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-06-30 13:31

Alla salonger för all framtid kommer ställas in. Bara att inse.

#2
2020-06-30 17:52

Allt är till salu, för rätt pris.

#3
2020-07-01 01:01

Verkligen tråkigt men Corona'n kommer säkert att påverka oss även in i 2021. Hoppas på 2022 istället.
Har åkt till Genevesalongen de senaste 10 åren efter att Stockholms bilsalong försvann och helt klart sevärd. Var annars kan man kolla allt från nyheter från vardagsbilar till prototyper från Italien, provsitta McLaren, Aston Martin, prata med de som jobbar med Bugatti, Koenigsegg eller Polestar på samma ställe?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.