Nästa artikel
Audis elbilsplaner avslöjade: Här är nya modellerna
Nyheter

Audis elbilsplaner avslöjade: Här är nya modellerna

Publicerad 19 september 2023 (uppdaterad 2024-03-18 20:36)
2024 blir ett viktigt och stressigt år för Audi. Flera viktiga bilmodeller ska lanseras och många av dem kommer med eldrift.

Audi ska inte lansera några nya modeller med förbränningsmotorer från och med 2026, och det inkluderar även hybridbilar.

Men samtidigt som förbränningsbilarna fasas ut inleds en storsatsning på elbilar. Dagens utbud ska bli betydligt större, enligt uppgifter till Auto Bild.

Viktigast på kort sikt blir Audi Q6 e-tron (bilden ovan) som logiskt nog hamnar mellan Q4 e-tron och Q8 e-tron i utbudet. Modellen ska kombinera yttermåtten för dagens Audi Q5 med innerutrymmena i den större Q7.

Audi Q6 e-tron baseras på VW-koncernens så kallade PPE-plattform som har en hel del ny teknik jämfört med Q4 e-trons plattform MEB. Men Q6 har blivit kraftigt försenad och ska nu lanseras i början av 2024.

Audi A6 e-tron kommer även som kombi. Den blir en konkurrent till BMW i5 Touring.

Audi ska också lansera den sista generationen av A4-modellen som får förbränningsmotor. Den får inte längre några sexcylindriga motorer utan det är fyra cylindrar som gäller. Det kommer också en eldriven version kallad A4 e-tron.

Även Audi Q5 ska uppdateras under 2024 och kommer då i helt ny generation. Den behåller förbränningsmotorerna precis som A4, men kommer som laddhybrid med längre räckvidd än i dag.

En annan intressant modell ur svensk synvinkel blir Audi A6 e-tron, en större elbil som även kommer med kombikaross. Den ska lanseras 2024.

Bland de mer osäkra Audinyheterna finns rykten om en elbil i samma storleksklass som A3.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 19 september 2023 Köp en vit Hyundai Kona av…
  • 19 september 2023 Blir Q6 som på bilden när…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.