Nästa artikel
Audi tvingas återkalla dubbelt – 100 000 bilar omfattas
Nyheter

Audi tvingas återkalla dubbelt – 100 000 bilar omfattas

Publicerad 23 februari 2022
Bilägare som redan varit inne på verkstad för att fixa ett fel i bakaxeln tvingas nu återvända eftersom däcken slits snett.

Förra sommaren gick VW-koncernen ut med en stor återkallelse för flera Audimodeller och suv-modellen Volkswagen Touareg. Anledningen var att muttrarna på en bult i bakaxelns så kallade tvärlänkar riskerade att rosta sönder.

I så fall kan det leda till att de spricker och går sönder och då ändras bilens bakaxelinställning. Ratten kan stå snett och bilen kan dra snett vid inbromsning eller acceleration.

Därför kallades 150 000 bilar tillbaka till verkstaden globalt. Återkallelsen gällde Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8 och e-tron byggda under nästan ett och ett halvt års tid, mellan 7 november 2019 och 16 april 2021, samt Volkswagen Touareg byggda mellan 16 september och 23 november 2020.

När bilarna är kontrollerade har ett nytt problem upptäckts, rapporterar sajten Car-Recalls. Nu kan Audi återigen tvingas kalla tillbaka 100 000 bilar till verkstaden.

Den här gången är anledningen att flera kunder klagat på att däcken slitits ojämnt efter att bilarna reparerats. I instruktionen som skickades ut till verkstäderna verkar det inte ha nämnts något om att balansera hjulen efter reparationen. Även vissa Porsche Cayenne-ägare ska vara drabbade av problemet.

Bilarna kontrolleras återigen på verkstad och hjulen balanseras. Om det behövs ska de bytas ut helt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 24 februari 2022 "Bult" med gänga benämns…
  • 24 februari 2022 Hjulbalansering??? Menas det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.