Nästa artikel
Apple rekryterar toppnamn från Lamborghini
Nyheter

Apple rekryterar toppnamn från Lamborghini

Publicerad 28 juli 2022 (uppdaterad 28 juli 2022)
Apple, som officiellt inte är i bilbranschen alls uppges ha rekryterat en chassiexpert från Lamborghini.

Apple uppges ha rekryterat ännu en veteran från bilbranschen – ett tecken på att företaget fortfarande jobbar med att utveckla en bil.

Enligt källor till Bloomberg har teknikjätten anställt Luigi Taraborrelli, en ingenjör som spenderat 20 år hos Lamborghini, bland annat som chef för märkets chassi- och fordonsdynamikutveckling.

Som vanligt när det gäller nyheter om Apples bilprojekt är källorna anonyma. Varken Apple eller Taraborrelli själv har bekräftat det nya jobbet.

Det har varit många turer fram och tillbaka kring Iphonetillverkarens bilprojekt. År 2016 rapporterades att Apple gett upp planerna om en egen bil och att de enbart skulle fokusera på att utveckla mjukvara.

Det togs tillbaka vintern 2020, när Reuters rapporterade att Apples planer på en bil återupptogs och att de till 2024 skulle lansera en elbil med en egentillverkad och ”banbrytande” batteriteknik.

Enligt Bloomberg har Apple hundratals ingenjörer anställda som alla jobbar med att utveckla en bil. Av dessa är många rekryterade från andra bilföretag, bland annat Tesla, BMW Ford, Rivian, Volvo Cars och Mercedes-Benz. De har också anställt formgivare som tidigare jobbat för bland andra McLaren, Porsche och Aston Martin, skriver tidningen.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 29 juli 2022 Apple har globalt ca 9%…
  • 29 juli 2022 Vet inte vad man ska tro om…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.