Nästa artikel
Uppgifter: Nu letar Apple efter batterileverantörer till sin bil
Nyheter

Uppgifter: Nu letar Apple efter batterileverantörer till sin bil

Publicerad 9 juni 2021 (uppdaterad 9 juni 2021)
Nu kommer ännu en indikation på att Apple faktiskt planerar att göra en egen bil.

Apple är just nu I samtal med potentiella batterileverantörer till sitt ”hemliga” elbilsprojekt. Enligt anonyma källor till nyhetsbyrån Reuters diskuterar elektronikjätten just nu frågan med de två kinesiska företagen Byd och CATL.

Ett villkor från Apple är enligt Reuters källor att batterierna ska tillverkas i USA, vilket också delvis bekräftas av Jared Bernstein, ekonomisk rådgivare i Vita Huset.
– Jag förstår det som att Apple pratar om att bygga avancerade batterifabriker här i USA, säger han till Reuters. 

Apple vill enligt uppgift använda litium-järnfosfatbatterier, som använder järn i stället för nickel och kobolt. Det skulle i så fall skulle vara lite av ett genombrott för bilindustrin.

Det har varit många turer fram och tillbaka kring Iphonetillverkarens bilprojekt. År 2016 rapporterades att Apple gett upp planerna om en egen bil och att de enbart skulle fokusera på att utveckla mjukvara för självkörande bilar.

Det togs tillbaka i december 2020 när Reuters rapporterade att Apples planer på en bil återupptogs och att de till 2024 skulle lansera en elbil med en egentillverkad och banbrytande batteriteknik.

Apple har fortfarande inte sagt något om sitt elbilsprojekt offentligt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.