Bild
Nästa artikel
Antonov vill stämma regeringen

Antonov vill stämma regeringen

Nyheter

Vladimir Antonov kommer att utreda sina möjligheter att via rättsliga åtgärder få skadestånd av EIB och regeringen.

TT uppger att Vladimir Antonov släppt ett pressmeddelande där han skriver att han utreder vilka rättsliga åtgärder han kan vidta mot EIB och regeringen. Han vill ha skadestånd för att han stängs ute från Saab.

Enligt TT skriver Antonov också att han inte begränsar sig till skadestånd, utan undersöker möjligheterna till rättsliga åtgärder generellt. Antonov riktar attacken mot EIB, regeringen, och enskilda personer som representerar dem.

Antonov skriver enligt TT att EIB och regeringen agerar mot allas intressen när man förhindrar Swedish Automobile och Saab Automobile från att ta del av finansieringen som de desperat behöver och som Antonov erbjuder.

Diskutera: Vad tycker du om Antonovs agerande?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-07-29 16:58

SAAB-konkurs? = En konkurrent mindre för de stora tillverkarna i FR, DE och IT

#3
2011-07-29 18:33

Absolut rätt av Antonov att agera.
Man skall inte som regeringen + EIB smussla med ett st'ällningstagande och smutskastning och sedan skylla på den ena resp. den andra parten.
Betänk att här gäller det att måna om 10-15000 jobb och skattebetalare som regeringen tydligen tycker är okej att förlora för evigt.
Antonov är entreprenör och kapitalist - vad övrigt önskas av våra politiska företrädare?
Så som vår regering har agerat tillsammans med EIB så har SAAB troligen tappat 15-25000 bilaffärer hitills i år.

#5
2011-07-29 19:39

Absolut rätt av Antonov. Citat från ett annat inlägg i på en annan hemsida. Googla på, ni.

"Saab var och är en bra bil som varit för billig och sålt för låga volymer under alltför lång tid. Utsikterna för att lyckas vända på detta är minimala.
Det handlar inte om några miljarder från en finansiär oavsett vem det är. Nu råkar denna tilltänkta finansiär ha varit inblandad i ett antal utredningar
och kopplingar till kriminella handlingar - dock utan att delgivits misstankar om brott eller fällts för något. Mord på Andrey Kozlov som sägs motarbetat
alla bankaffärer Antonov försökte starta i Ryssland och Igor Vainsberg Gers som var skyldig Convers Group (ägd av Antonov) pengar samt Sergej Ponomarev som arbetade för Akademhimbank. Bankerna Akademhimbank och Snoras Bank anklagades för penningtvätt och två finansbolag i penningtvätts-områdena Dominica
och Panama köptes in. Båda far och son Antonov har utsatts för mordförsök. Även om inte Antonov fällts för något brott så funderar åtminstone jag på varför
en som det sägs driftig och affärskunnig person som figurerar i flera sammanhang där kriminella handlingar gjorts eller misstankar finnas, själv blivit
utsatt för mordförsök, går in i en affärsrisk som har så små utsikter att kunna lyckas om det handlar om att lyfta biltillverkaren Saab till lönsamhet innan företaget hinner gå i konkurs."

#6
2011-07-29 22:49

Korkade kar, stämma åt höger och vänster, vore det inte bättre att hans bank betalade så att SAABS TJÄNSTEMÄN FÅR SIN LÖN....?

#8
2011-07-30 14:41

Inte är det väl låntagaren som ska styra villkoren för ett ev. lån. Det är väl självklart att IEB granskar en ev. låntagare som vilken bank som helst. Sen kan man ju undra varför inte den svenska regeringen utgår från IEB s rekommendationer, när det verkar som om regeringen känt till IEB s hållning. Att i detta läge godkänna Antonov som delägare verkar absurt och skumt. Regeringen har ju tycligen känt till IEB s hålln ing liksom Saab. Oavsett hur det går, kommer jag aldrig mera ha något förtroende för Saab.

#10
2011-07-31 00:00

@Gunnar 44
"Oavsett hur det går, kommer jag aldrig mera ha något förtroende för Saab."

Hehe! Men du älskar ju i alla fall att lägga stor tid på att skriva om Saab! :-) Det är ju kul...

#11
2011-07-31 10:57

Är det underligt att man tappar förtroende, när man dag efter dag läser om hur Saab missköter betalningar av löner till anställda, liksom att man inte betalar skulder till fordringsägare? De pengar som ev. kommer in, kommer från intressenter som självklart är intresserade att Saab går i konkurs. Det är i vart fall, vad jag tror om dessa sk långivare.

#12
2011-07-31 12:27

@Gunnar 44, "De pengar som ev. kommer in, kommer från intressenter som självklart är intresserade att Saab går i konkurs. Det är i vart fall, vad jag tror om dessa sk långivare."
?
Menar du att det finns någon som är villig att betala ut dessa belopp för att se företaget gå i konkurs?
Hur ska de då få tillbaka något?

#13
2011-08-02 10:26

Nej, kanske inte Antonov själv,eller andra som lagt ut pengar, men kanske andra i samma branch som bulvaner.
Om man lånar ut pengar till en så tveksam verksamhet och ett företag som redan nu går på "knäna", kan man ju anta att det kanske får kosta en del. Då får man ju tekniken gratis vid en ev. nystart i Ryssland eller Kina.

#14
2011-08-02 12:49

Det kanske vore ide att låta konstitutionsutskottet titta på var näringsminister och hennes boss.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/brannpunkt_6362966.svd

#15
2011-08-02 13:06

saabnisse; Lars Carlström! :-)

#16
2011-08-02 20:25

Tjänstemännen verkar få sin lön om ett par dagar!?
http://www.nyheterna.se/1.2225978/2011/08/02/saab_loner_kan_raddas

#17
2011-08-03 08:49

Ja de kanske får sin julilön nu om ett par dagar, men hur blir det med augustilönen?
och september?
Har leverantörerna fått betalt så att produktionen kan komma igång i slutet av augusti?
Månad efter månad utan produktion.
Det är ett minst sagt okonventionellt sätt att driva ett företag på.

Och varför mörkar regeringen sina åsikter om Antonov?
Varför ljuger näringsministern?
Hon påstår att om GM godkänner A så gör regeringen det också, men GM godkänner A om regeringen gör det!
Det är något skumt här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.