Nästa artikel
AB Volvo öppnar för Volvo PV-ägande
Nyheter

AB Volvo öppnar för Volvo PV-ägande

Publicerad 16 mars 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Har AB Volvo och Volvo Personvagnar en framtid tillsammans? AB Volvos vd Leif Johansson öppnar nu till viss del för detta scenario.
- Vi är jätteintresserade av vad som händer med Volvo Personvagnar, men vi ser oss inte som stora ägare, säger Leif Johansson till TT.

Spekulationerna om Volvo Personvagnars framtid fortsätter. Nu riktas fokus på ett samarbete mellan Volvo PV och AB Volvo - efter att AB Volvos vd Leif Johansson till viss del öppnat för ett delägarskap.

Leif Johansson vill inte uttala sig mer i frågan.

- Vi spekulerar inte i det. Det är så många som spekulerar, säger Leif Johansson.

AB Volvos styrelseordförande Finn Johnsson har tidigare meddelat att AB Volvo kan tänka sig att hjälpa Volvo Personvagnar - men inte som huvudägare.

- Man kan tänka sig att vi i värsta fall går in i någon form av en konstellation för att hjälpa till. Vi vill inte vara huvudägare, sa Finn Johnsson tidigare i år till Göteborgs-Posten.

Leif Johanssons uttalande på söndagen går alltså i linje med vad som tidigare har sagts. Återstår att se om AB Volvo och Volvo PV har en framtid tillsammans.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-03-16 12:49
göran (ej verifierad)

volvo bil+volvo AB en jättebra ide ju snabbare-ju bättre kör så det rycker

#2 • Uppdaterat: 2009-03-16 13:42
Ingo (ej verifierad)

Jag anser ett visst samgående är nödvändigt för att få kontroll över varumärket.Volvo personvagnar tillverkade i Kina skulle dra ner kvalitetsvärdet även för lastbilarna. Försök att fiska upp Gyllenhammars tråd och utvidga samarbetet med Renault, marknadsföring och försäljning är ju redan uppbyggt.

#3 • Uppdaterat: 2009-03-16 14:00
Rolf Rosenkvist (ej verifierad)

P.g.a. att de har varumärket gemensamt så får nog L.Johansson ta på sig ett visst delägande för att försvara det .

#4 • Uppdaterat: 2009-03-16 14:16
Lägerleffe (ej verifierad)

Det finns säkert all anledning att avstå från kinesstämpel på Volvonamnet...

#5 • Uppdaterat: 2009-03-16 19:26
Krille (ej verifierad)

Om kineserna köper volvo så behåller de namnet och volvo i sverige får lida om inte kineserna kan hålla hög standard och kvalité.Tänk om kineserna sätter volvo namnet på de bilar som de producerar nu. Renault känns inte heller som den bästa samarbetspartnern då vore det nog bättre att samarbeta med något tyskt eller japanskt märke, pga företagskulturen.

#6 • Uppdaterat: 2009-03-17 15:59
Sven (ej verifierad)

Kineser som ägare hur gick det med Rover?

#7 • Uppdaterat: 2009-03-19 21:09
sven (ej verifierad)

jag tror det kommer byggas bättre Volvobilar om Kineserna blir ägare,Volvo idag är varken premium eller kvalitet.Kineserna har pengar något Ford inte har.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.