Nästa artikel
666 på registreringsskylten stoppas
Nyheter

666 på registreringsskylten stoppas

Publicerad 9 oktober 2013 (uppdaterad 10 oktober 2013)
666. Den sifferkombinationen ville en man i Lysekil ha på sin personliga registreringsskylt – men Transportstyrelsen säger nej.

Myndigheten skriver i sitt avslag att den ansökta sifferkombinationen ”kan uppfattas som stötande”, rapporterar lokaltidningen Bohuslänningen i sin nätupplaga.

Enligt Transportstyrelsen, som utfärdar personliga registreringsskyltar, får texten eller siffrorna på skylten inte väcka anstöt eller medföra några olägenheter. Tre på varandra följande sexor, som ofta förknippas med djävulen, anses inte uppfylla de kraven.

En personlig registreringsskylt kostar 6 000 kronor och gäller under en tioårsperiod. Större delen av intäkterna går till den så kallade Skyltfonden som ger ekonomiskt stöd till forskning och olika insatser som kan förbättra säkerheten i trafiken.

Diskutera: Rätt eller fel att stoppa 666 på nummerplåten?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-10-09 10:05
Gäst (ej verifierad)

Nä, en på hundratusen kanske blir kränkt och gråter ut i slaskpressen så förbjud allt som hysteriska knäppgökar möjligen kan se något kränkande i.

Bokstavskombinationerna VIT och GUL upprör säkert också någon stolle. Förbjud!

Hur är man funtad om man blir kränkt av en registreringsskylt?

#2 • Uppdaterat: 2013-10-09 11:01
Mistro

En dekal på bakrutan som lyder: Dont like my driving? Email at: Eatshitanddie@fuckingidiot.nu eller liknande väcker säkert mindre anstöt!?

#3 • Uppdaterat: 2013-10-09 11:07
1storstark

Den kombinationen kan jag faktiskt förstå att den är stötande. Det finns betydligt mer långsökta kombinationer som stoppats.

#4 • Uppdaterat: 2013-10-09 11:34
Mistro

Men om det då står tre bokstäver före siffrorna,blir då siffrorna mindre stötande?

#5 • Uppdaterat: 2013-10-09 11:57
Pender

Det mest stötande är att jag göder såna miffon på Transportstyrelsen med mina skattepengar.

#6 • Uppdaterat: 2013-10-09 12:03
Leif Larsson (ej verifierad)

Mistro, det skall väl vara om det står "FAN" framför.
Kommer ihåg för en herrans massa år då polisen i Katrineholm fick två bilar med sifferkombinationerna "BOV" och "BUS", väckte munterhet bland medborgarna.
Annars kanske Jonas Gardell kunde ha bokstavskombinationen "BÖG".
Vet en som borde ha bokstavskombinationen "APA".
Vad en del som kör dyra vräkiga sportbilar skall ha för bokstavskombination törs jag inte skriva här, då kommer moderatorerna att censurera detta inlägg.

#7 • Uppdaterat: 2013-10-09 12:16
N-iklas

"Ofta förknippas…"

Men det är helt fel, ett resultat av dåliga kunskaper från någon översättare när den ursprungliga betydelse sedan länge fallit i glömska och nya politiska ledare ville uppdatera hatet till mer aktuell motståndare.

Den ursprungliga korrekta siffran är 616 och står för Romerska kejsaren Caligula, har inget med djävulen att göra utan är en politisk smädeskrift.
Djävulens hela existens kan bero på ett missförstånd, djävulsfiguren kan vara en praktisk affärsmässig efterkonstruktion.

666 betyder i stället Nero som efterkonstruktörerna retade sig på och i dagens samhälle säger det knappast någonting alls.

#8 • Uppdaterat: 2013-10-09 12:54
saabnisse

Jag begriper inget av det här, det verkar vara det värsta trams som kan tänkas och jag håller helt med Pender här, ska det verkligen tolereras?

Vad händer om jag vill ha 313?
Det kan väl inte godkännas, det var ju Kalle Ankas nummer!

Leif Larsson, jag såg en sådan med fin snabb bil och skylten "BLYFOT" ;o)

#9 • Uppdaterat: 2013-10-09 13:58
N-iklas

Det är det som står i Bibeln som är fel.

Det skrevs ursprungligen av Johannes och han skrev 616, det är de som skrivit bibeln senare som ändrat siffran av antingen okunskap eller för att de viste att allt handlade om politik och därför inte såg någon vitts med att hata någon som var död, bättre hata någon som lever ”nu”.

Större delen av bibeln är dåtida politik som sentida människor gjort om till något det aldrig var ursprungligen.

#a • Uppdaterat: 2013-10-09 14:26
jojs

Min son fick 666 som nummer på BB-bandet efter förlossning. Jag frågade om detta var ett bra nummer, varpå frågande blickar.

Men han är dj-vlar det bästa som hänt mig!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.