Nästa artikel
Utsläppen ökar – men inte från bilarna
Nyheter

Utsläppen ökar – men inte från bilarna

Publicerad 27 mars 2017
Det totala utsläppet av växthusgaser ökar i Sverige, men personbilarnas utsläpp har minskat. Det rapporterar Motormännens tidning Motor.
Totalt ökade utsläppen i Sverige med 12,8 procent under tredje kvartalet förra året jämfört med året innan. Störst del av utsläppen står transportsektorn för och där har utsläppen ökat med 8,2 procent. Hushållens utsläpp har däremot minskat med 4,1 procent. I hushållens utsläpp står personbilarna för 95 procent av utsläppen och minskningen beror i första hand på lägre bränsleförbrukning. Sedan 2008 har hushållens utsläpp av växthusgaser minskat med totalt 17,9 procent.

Diskutera: Är bränsleförbrukningen viktig när du väljer bil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-03-29 03:11
John2008

Hade politikerna istället för Bonus malus-systemet, valt att höja bränsleskatten med några kronor per liter över en natt, så hade det också blivit en himla liv på folk!

#c • Uppdaterat: 2017-03-29 08:15
Styggavargen

Ekonomiska styrmedel funkar relativt dåligt, jag känner inte till någon reform som gått bra och som planerat. Det görs alltid en massa påhittigheter för att komma runt dem.

#d • Uppdaterat: 2017-03-29 20:00
daem0n

Jag bara undrar folket, från vilken planet kommer ni? Att bilar har ingenting att göra med CO2 utsläppen (om vi pratar om CO2) visste de "normala välutbildade" för längre längre sedan. Men tyvärr flesta har det lätt att köpa politikernas bullshit. Det är modern form av slaveri...

#e • Uppdaterat: 2017-03-27 22:13
milkylainen

Allt är bilarnas fel ändå. Sen är det männens fel som kör bilarna. Stackars kvinnorna måste hålla sig till gator som inte skottas. Fråga miljöpartiet. De har verkligen alla hjärnceller hemma.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.