Bör man leva som man lär?

644 inlägg 0 nya

Man bör ju i vart fall ha ambitionen att "leva som man lär" - sen kan det finnas orsaker som gör att det inte jämt fungerar.

Om man är intresserad av Alfan, kan man med fördel läsa AMS nr 6/2017. Där vintertestas den med blandad framgång.

Vidstige wrote:
L.Mäkinen, som svar på din fråga, jag tycker absolut man ska leva som man lär, det är fundamentalt i livet.

Jaha, suck, så var friden slut, suck!!!

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Pi, jag menar att ambition inte riktigt räcker, för det finns 1000 ursäkter varför man just själv ska slippa leva som man lär. Med elbilar blir detta mycket tydligt. Det viktiga är alltså vad man gör, inte vad man säger.

Där håller jag nog inte med dig, Vidstige. Man gör så gott man kan men ibland är det inte möjligt att följa övertygelse. Det är gott nog i mina ögon.

Pi, om man kräver att andra ska leva som man predikar men inte gör det själv, nä det blir bara moralism när den är som sämst. Det är inte ok.

Man kan väl ha en vision och berätta om denna utan att det för den skull är nån "predikan om hur andra skall leva". Du är allt lite digital, Vidstige. Inte van att kompromissa hemma eller ? Hela livet är en enda stor kompromiss - inte minst i den närmaste familjen. Men inte mår jag dåligt för det inte...:)

Diesel wrote:

En fråga går det ens att företagsleasa Alfa Giulia?

Varför skulle inte det gå? Det finns specialerbjudanden på extra snåla varianter.

Ska prova en CLA Shooting Brake imorgon. Tycker den är snyggare än en C-klass kombi.

Pi, jag menade dom som just predikar digitalt, elbilen är ju det nya som ska rädda mänskligheten för dom! Det är närmast religiöst, kan inte bli mer digitalt än så. Men om dom inte lever som dom lär är det inte mycket värt alls. Det handlar om trovärdighet. Och tro mig, jag kompromissar som bara den i mitt liv så försök inte med det. Även det bilval man gör är normalt en stor kompromiss där bl.a. pengar är en central faktor.

Hur mycket är 7.5 basbelopp numera? Var 323.700 kr i höstas.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

7,5 PBB är 336 kkr nu.

Å fan gammal 850 turbo kände jag inte till? Däremot Volvo 940 och Audi 100 med rost i skärmkanterna. Lånat av mamma? Hur känner du till detta?

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Mäkinen:
Skrev fel såg 333.700 kr var 7.5 basbelopp i höstas och ingenting annat. För VW hade prissatt VW Passat 2.0 TDI Alltrack till detta pris så att det skulle passa tjänstebil. Fast finns säkert roligare bil för dom pengarna än Passat.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jag provade en CLA 220d Shooting Brake igår. En enda egenskap sänker bilen fullständigt för mig och det är att man inte kan ta sig ut i luckor i trafiken utan att vara synsk. Står man still och trycker ner gaspedalen upplever jag det som att det jag gjort är att skicka en förfrågan till Stuttgart med brevduva och när duvan är tillbaka börjar bilen röra sig. Egentligen saknar den inte effekt till vardagskörning, men den kan ju inte anlända när luckorna försvunnit.
Annars tyckte jag det var en ganska mysig bil.

Ser man något bakåt överhuvudtaget när man skall backa i en Shooting Brake?

Berättigad fråga! Det är lite som att sitta i ett rör. Backkamera är ett lämpligt tillbehör.

Mitt livs första tjänstebil blev inte med dieselmotor. Det blev en Kia Optima Plug-In.

Bör man leva som man lär?

Bör man leva som man lär?

Har bara kört knappa 10 mil ännu så det är lite tidigt att utvärdera. Bekvämt med lite hjälp att hålla sig mellan de vita linjerna och avståndet till framförvarande bilar. Helljusautomatiken verkar en smula hysterisk med tanke på att den bländar av för "mötande" byggnader. Skönt med kyla i stolarna också.

Kul val, grattis!

Det där är en underskattad bil, den är riktigt snygg.

Ja spännande val, och snygg bil, men varför måste fäljarna likna navkapslar från Biltema.
Svart bil och bo utmed en grusväg kanske inte är optimalt, jag ska själv flytta till en grusväg och funderar på att köpa en jordfärgad bil.
Blir kul att följa denna resa, jag vet ju att du brukar vara 100% opartisk i dina utlåtanden.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.