Bild
Nästa artikel

Kan verkstäderna inte reglerna?

Bilfrågan följer upp

I Bilfrågan kan vi läsa om en bilägare som råkat ut för ett fel i avgasreningen på sin Renault Grand Scénic. Ett felmeddelande på instrumentbrädan talade om att något var fel och därför uppsöktes verkstaden. En lambdasond byttes och felmeddelandet försvann. Det gjorde däremot inte verkstadsräkningen som vår läsare fick betala.

Bilen var mindre än fem år gammal och hade inte rullat 8 000 mil ännu. Den borde därför ha omfattats av den lagstadgade garanti som alla biltillverkare är tvungna att lämna på avgasreningen

När Bilfrågan tog kontakt med importören stod det klart att bilägaren inte skulle betala denna kostnad. Fallet var solklart men det intressanta är att verkstaden inte regerade utan lät kunden betala kostnaden. Bilägaren har nu fått sina pengar tillbaka sedan Bilfrågan uppmärksammat fallet.

Diskutera: Har du råkat ut för något liknande?

Taggar: Bilfrågan,

Kommentarer

#1
2011-05-25 08:53

Bluff och båg! Precis som Saab och Muller.

#2
2011-05-25 08:58

när inte ens verkstan kan låta bli att ta betalt för sådant som tillverkaren ska betala, hur skulle de då släppa igenom minsta reparation på garanti om då tex SAAB skulle gå i konkurs... garantirep kan bli ordentligt dyrt, tex om en växellåda rasar, och vad folk än tror skulle det nog bli ordentligt svårt att få en enskild ÅF att ta dylika reparationer trots "garanti".

#3
2011-05-25 09:18

Nej så ser det inte ut, det är ÅF som står för garantin mot kunden, sedan är det hans sak att ta det med tillverkaren.

#4
2011-05-25 10:07

ja nu ja, men om tillverkaren inte finns kvar står ÅF själv för garantin. det har diskuterats i andra trådar, jag vet mycket väl hur det funkar idag... som jag skrev "om tex SAAB går i konkurs"... då får ÅF själv bekosta garantireparationer och det kan bli dyrt.

#5
2011-05-25 14:30

Det är likväl ÅF som står för garantier mot kunden "FLAC".
Problem uppstår först när ÅF kursar .. :o/
.
Bättre att handla på Rusta, Ikea, Claes Ohlsson och Bauhaus ... Inga frågor ställda, du får en ny eller ett tillgodokvitto :o)

#6
2011-05-25 14:36

vilket han lär göra ganska snart om kostnaderna inte längre kan slussa över på tillverkaren för garantier som tillverkaren ursprungligen utlovat. Jag vet mycket väl hur förhållandet mellan ÅF och kund funkar, jobbar själv inom handeln, men vet också att det inte är ÅF som betalar kostnaden för tex en rasad växellåda inom garantitiden, det fakturerar ÅF tillverkare/generalagent. Det kostar inte "Svennes bil o maskin" en spänn. Så länge tillverkaren finns kvar vill säga...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.