Nästa artikel
Bilfrågan: Varför laddar batteriet ur?
Bilfrågan

Bilfrågan: Varför laddar batteriet ur?

Publicerad 17 september 2021
"Toyotaverkstaden säger att de inte kan byta batteriet då felsökning säger ”Good recharge”. Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga:
Jag har samma problem som tidigare tagits upp här, har dessutom en likadan bil, Toyota Corolla Sports Combi Executive 2.0. Mitt startbatteri la av nyligen trots att jag kör bilen regelbundet. Lokala Toyotaverkstaden säger att de inte kan byta batteriet då felsökning säger ”Good recharge”. Bilen är uttagen nov 2019 och gått knappt 1 300 mil. Köper man ett originalbatteri från Toyota ger de 3 års garanti utan milbegränsning. Varför gäller inte samma garanti på en fabriksbeställd bil?
Magnus

Svar:
Så här svarar Toyota Sweden: ”Hybridsystemet laddar automatiskt 12-voltsbatteriet vid körning, så det krävs inte att förbränningsmotorn är igång för att det ska ske. Däremot fungerar det som på andra bilar; den måste vara igång och köras en längre sträcka för att startbatteriet ska hinna laddas tillräckligt. Om föraren kör korta sträckor sällan så kan det vara så att startbatteriet inte hinner laddas tillräckligt, särskilt om föraren samtidigt använder många strömförbrukare. Jag skulle göra som Europeiska Motor, råda bilägaren att underhållsladda bilen med jämna mellanrum, så bör detta problem vara ur världen. Om han trots detta upplever problem rekommenderar jag att åter kontakta en auktoriserad Toyotaverkstad för felsökning."

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 17 september 2021 En CTEK laddare löser nog…
  • 17 september 2021 Aldrig råkat ut för detta -…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.