Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Varför fanns inte däcken att köpa?

Bilfrågan: Varför fanns inte däcken att köpa?

Bilfrågan

"Hur är det möjligt att OKQ8 gör reklam för och erbjuder sommardäck som inte finns att köpa?" Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar eller trafik.

FRÅGA:
I månadsskiftet mars–april hade jag för avsikt att köpa nya sommardäck. Tänkte passa på då OKQ8 saluförde Semperit Speed-Life till ett bra pris.

Efter att ha undersökt på de stora OKQ8-stationerna i Örebro och Kumla fick jag ungefär samma svar: dessa däck finns inte att tillgå, därför nybilstillverkningen tar hand om i stort sett hela däcksproduktionen.

Hur är det möjligt att OKQ8 gör reklam för och erbjuder däck som inte finns att köpa, i varje fall inte där jag bor?

Lars-Göran Karlsson, Örebro

SVAR:
Continental som är leverantör av Semperit-däcken har leveransproblem på grund av att de är en stor leverantör till bilindustrin av originalmonterade däck. Tyvärr så har de ännu inte hunnit anpassa produktionskapaciteten till den höga nybilsförsäljningen runt om i världen.

När OKQ8 planerar en däckkampanj så görs det långt innan själva försäljningen börjar och vi vet då inte om det blir leveransproblem med vissa märken och dimensioner. Vi kan bara beklaga att det tyvärr blir så men vi kan inte göra något åt det.

Att ta bort och göra om bokade annonser är svårt, dessutom har vissa stationer/verkstäder dessa däck hemma på lager, då de gjort tidiga beställningar hos leverantören och fått däcken levererade långt innan säsong.

Bengt Boqvist, OKQ8

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Taggar: Bilfrågan,

Kommentarer

#1
Jes_
2011-06-08 18:01

Jag skulle svara att planeringen på motoristavdelningen lämnar en del att önska :o)

#2
Newspeak
2011-06-08 18:51

Vill man ha däck från OKQ8 får man stå i kö, precis som i det gamla Östeuropa! Den röda färgen går liksom inte ur den gamla kooperationen...

#3
Olov
2011-06-09 19:24

Enligt Konsumentlagar får man inte annonsera om en vara om varan inte finns att köpa i rimlig tid efter annonseringen. Så det är bara för OKQ8 att sälja ett likvärdigt däck eller bättre däck till samma pris.

#4
Roger Skagerström
2011-06-09 20:39

Eller så är det så att kedjor som säljer rätt få däck är rätt lågprioriterade hos leverantörerna. OK må va stora. men aldrig hört talas om nån som köpt däck där.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.