Bild
Nästa artikel
Frågeställaren har upptäckt att det finns två typer av Goodyears vinterdäck och undrar vilket som testats av Vi Bilägare.
Frågeställaren har upptäckt att det finns två typer av Goodyears vinterdäck och undrar vilket som testats av Vi Bilägare.

Bilfrågan: Skiljer våtgreppet mellan C och E?

Bilfrågan

"Det finns tydligen två typer av detta däck, ett med våtgrepp C och ett med våtgrepp E. Vilket däck har ni testat?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Min fråga gäller däcktestet i Vi Bilägare nr 14/2017 och närmare bestämt Goodyear Ultra Grip Ice 2. Det finns tydligen två typer av detta däck, ett med våtgrepp C och ett med våtgrepp E. Vilket däck har ni testat? Det är väl prisskillnad? 
Göran

Svar:
Vi testade ett E-märkt däck. Men till saken hör att Goodyear valt att omklassificera UG Ice 2 från C till E. Däckets prestanda ligger inom toleransgränserna för både C och E. Därför har Goodyear valt att ändra till E för att göra det tydligare för konsumenterna. 
C- och E-märkta däck är samma produkt och borde ha samma pris. Välj det billigaste alternativet. 
Erik Rönnblom, Däcktestare Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 
Taggar: Bilfrågan

Kommentarer

#1
2018-01-22 09:57

Vilket visar vilken bluff däckmärkningen verkligen är, att toleranserna är så stora att C, D och E egentligen är samma sak...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.