Nästa artikel
Bilfrågan: Klarar 1,6 d Drive HVO100?
Bilfrågan

Bilfrågan: Klarar 1,6 d Drive HVO100?

Publicerad 7 maj 2021 (uppdaterad 7 maj 2021)
"Ska skaffa en Volvo, vad jag förstår är motorn en Peugeot/Citroën. Är det möjligt att tanka med HVO eftersom det går att göra med Peugeot och Citroën?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Jag funderar att införskaffa en Volvo V70 1,6 d Drive, årsmodell 2011-2013. Vad jag förstår är motorn i grunden en Peugeot/Citroën-diesel. Är det möjligt att tanka den med ren HVO100 eftersom det går att göra detta med Peugeots/Citroëns Euro5- och Euro6-dieslar?
Daniel Dryselius  

Svar
Ja det kan man tro, men vissa av motorns komponenter kan höra till de som Volvo förser sina egna maskiner med också. Svaret från Gustaf Sjöholm för Volvo Cars lyder som tidigare – bilarna baserade på SPA-plattformen samt XC40 har bränslesystem avpassade också för HVO100 – men inte Volvo V70 av den modell Daniel funderar på att köpa. Men bränslet som sådant anses som mycket bra ur miljösynpunkt för de bilar som godkänts för HVO100.                                
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.