Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Kan min VW 
börja skena?

Bilfrågan: Kan min VW 
börja skena?

Bilfrågan

"Kan dieselmotorn i min VW Tiguan skena? Hur ska man i så fall få stopp på den med automatlåda?" Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på läsarfrågor om bilar eller trafik.

FRÅGA:
Läser med förvåning och förfäran ert reportage om skenande Volvo-dieslar (2/12). Jag äger en VW Tiguan diesel med automatlåda som gått 
4 900 mil. Service efter boken på märkesverkstad + oljebyte mittemellan. Jag undrar vilken typ av partikelfilter den har?

Ska något fyllas på eller fungerar det utan? Finns det risk att denna motor skenar? Hur är det i så fall möjligt att få stopp på den med tanke på automatlådan?
Går partikelfiltret att avlägsna?

Prenumerant 1892929

SVAR:
Partikelfiltret är en del av bilens avgasrening och kan därför inte avlägsnas. I Volkswagen Tiguan används ett system för rening av filtret som inte kräver någon bränsletillsats. Problemet med skenande motor kan dock ändå uppstå men det kräver att motorn överfylls kraftigt med motorolja.

Skulle det hända är det bästa att lägga växelväljaren i neutralläge och stanna bilen. Tyvärr räddar detta inte motorn men utsätter inte dig eller dina medtrafikanter för fara.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Kommentarer

#1
2012-03-23 12:43

Numera har nog de flesta Dieslar ett elektriskt styrt luftspjäll i insugningsröret. I varje fall har V70 2,4 ett sådant spjäll och när man vrider av nyckeln stänger spjället. Då är det väl bara att ändra elektroniken så att detta spjäll stänger om varvtalet ökar när föraren släppt gasen. Därmed skulle motorn inte kunna skena.

#2
2012-03-23 17:08

Det sitter pedaler på golvet. En av dessa heter "Bromsen". Om man trycker på den jättemycket så stannar bilen.

#3
2012-03-23 18:01

Mer korrekt:
Partikelfiltret är en del av bilens avgasrening och BÖR därför inte avlägsnas.

Varning! Att ta bort partikelfiltret och därefter anpassa bilens mjukvara kommer att orsaka följande:
Rappare bil, bättre gasrespons, AVSEVÄRT lägre bränsleförbrukning.
Inga mer PF-strul vid kortkörningar, inga fler reparationer och utbyten i 20000kr-klassen, inga fler påfyllningar av Eolys, och så vidare...

#4
2012-03-23 18:04

Har aldrig varigt med om en bil där motoreffekten varigt högre än bromsarnas.
Prova själv och tryck gasen i botten och bromsa sedan med vänsterfoten
oavsett vilken växel som är i, bromsar det duktigt.

Fysiskt ta bort partikelfiltret, är nog bara lite meckigt rörpulande med svets.
Ingen vågar saluföra kit för detta. Värre är nog att datasystemet i bilen får tuppjuck och det reder inte många ut. (Men det sa man också om chipstrimning när det kom igång, nu kan man sitta hemma och programera om databoxen vid skrivbordet med sin vanliga pc).

Och det skulle inte uppskattas av myndigheterna, miljörörelsen ska vi inte bara nämna.

#5
2012-03-23 18:22

- "PNI"
Det finns redan färdiga "kit" för detta till de flesta bilar, inkl. urkoppling av funktionen i mjukvaran. Datasystemet får INTE "tuppjuck" eftersom PF-funktionen helt enkelt inte längre finns i systemet.
Vid avläsning via OBD ser allt normalt ut, även avgasmätningstester klaras galant!

Som exempel sänktes medelförbrukningen på en BMW 530d med över en deciliter milen efter borttagning. En mer alert motorgång var trevligt det med.
Sedan partikelfiltrens intåg har förbrukningen skenat, hur "miljöfrämjande" är det?

Om man ska se på den moraliska aspekten i det hela, är det nog upp till var och en att avgöra. ; )

#6
2012-03-23 19:00

Och vid besiktningen?

#7
2012-03-23 19:53

.-"Trasten"
Vid besiktning av nyare bilar ( tror det är från -05 ) läses enbart bilens felkodsminne via OBD, om inga felkoder finns, ingen anmärkning.
Det finns som sagt inget kvar i mjukvaran som ens kan generera en felkod.
Även om man skulle göra en gammaldags mätning blir värdena godkända.

#8
2012-03-23 20:18

Du tror inte dom märker att det inte sitter någon partikelfälla under bilen? Eller ska man ha ett tomt skal?

#9
2012-03-23 20:33

-"Trasten"
Jag skulle välja att öppna det, rensa ur det, och montera dit det tomma skalet igen. Snabbt och smärtfritt.

#10
2012-03-24 00:01

Om diagnosen inte talar om det, märker bilbesiktningen inte om partikelfilter saknas ...
Det är ju inte ett filter som ser ut som ett filter ... Det är bara en avgasdel ..

#11
2012-03-24 09:43

Ett partikelfilter är en ganska stor avgasdel. Besiktningsmännen är nog inte så korkade att man inte skulle se om det saknades!

#12
2012-03-24 10:44

Allvarligt, jag betvivlar att motorn ens går att starta utan partikelfiltret eftersom hela motorstyrningen samspelar med just partikelfiltret.

#13
2012-03-24 10:47

Är man förfärad över riskerna med att ha en diselmotor kanske det logiska är att köpa en bensinbil nästa gång och slippa en lång lista med krångel, risker, problem och kostnader.

Självklart blir många förvånade när de får veta att det finns fel och brister med diesel, eftersom de alltid bara fått höra hyllningskörer från alla håll…
Förtryck av sanningen, diktatur och propaganda, vilseledande av mindre vetande människor och andra moraliskt förkastliga aktiviteter är vad det är.

Och tack för upplysningen att det tydligen finns ett stort sug där ute efter att bygga om dieslar så att de blir ännu hälsovådligare och farligare för sim omgivning.

Ännu ett nytt rejält argument för att hata diselmotorn.
Antalet punkter på listan över dieselmotorns dåliga sidor blir bara längre och längre…

#14
2012-03-24 10:55

Som svar på frågan: Man kan väl bara stänga av motorn och bromsa???? (Obs, INTE ta ur nyckeln så att rattlåset "slår till").

#15
2012-03-24 12:11

A BE-kort@ Hur då stänga av motorn?
Har Du något bra förslag hur man kan göra.

#17
2012-03-24 21:30

Jag älskar dieselmotorn .. lite tråkigt att läsa det finns folk som hatar den (hur man nu kommit att göra det?) ..
Den är grundpelaren för det mesta i transportväg ... i modern tid.
Bensin är en biprodukt som kan användas till mopeder, Toyotor och andra lätta personförflyttningsattiraljer ... ;o)

#16
Förstikön
2012-03-24 21:34

snabb95: Du får nog ursäkta A BE-kort, som inte begriper att en dieselmotor inte går att stänga av när den inre temperaturen är tillräckligt hög samtidigt som olja läcker in från fel håll. Den här tidningen vimlar av troll som inget begriper, se andra kommentarstrådar.

#18
2012-03-24 21:51

De flesta moderna dieselmotorer har ett avstängningsspjäll som stänger lufttillförseln när man slår av tändningen. Utan luft stannar motorn! Svårare än så är det inte!

#19
2012-03-25 10:45

Bryter man strömmen med nyckeln stängs väl även matarpumpen av och då stannar motorn, eller hur?

#20
2012-03-25 13:16

saabnisse@ Bränslepumpen har stängt av för länge sedan. Det är av smörjoljan som motorn får ett stort överskott på drivmedel. Mycket mer än som motsvarar max effekt.

Forrenta och PNI@ En Turbomotor kan då ge flera ggr den nominella max effekten och med tanke på de stora motorer som de flesta personbilar är försedda med i dag så är det inte alls säkert att det går att bromsa bilen till stopp innan bromsklossarna förkolnat.

Är det dessutom en automatväxlad bil som hela tiden växlar ner när farten minskar så är det nog helt omöjligt att bromsa bilen till stopp med växeln kvar i Drive läge.

#21
2012-03-25 16:03

Verkar väldigt logiskt....genom att montera partikelfilter så ökar man utsläppen och förbrukningen vilket leder till mer pengar då skiten rasar och så glädjer man oljebolagen som man har aktier hos = mer pengar in.
Sedan mutar man även diverse myndigheter att förmedla budskapet att det här med miljöbilar är viktigt för miljön så att folk tror att de är miljöbovar annars. ( fungerar bara i I-länder )
I själva verket är alltså inte dagens bilar snålare och renare utan bara en större mjölk-ko för tillverkarna,staten och oljebolagen ... :)

#22
2012-03-25 22:36

På vår V70 Diesel har oljenivån på stickan alltid varit konstant. Det råder således balans mellan spädning och förbrukning. Men slangen från laddluftkylaren till insugningsröret är invändigt väldigt kladdig av motorolja. Så brukar det vara på de flesta turboladdade bensin och dieselmotorer.

Oljan måste komma från vevhusventilationen eller axeltätningen på turbon. Det senare är mest troligt eftersom turbon är den motordel som brukar ha den kortaste livslängden.

Även om axeltätningsläckaget är litet så kan det med tiden samlas en större mängd olja i botten på laddluftkylaren. Om varvtalet tillfälligt ökas över det vanliga (t.ex. vid en omkörning) kan en del av denna olja följa med luftflödet in i motorn. Enligt denna teori måste en skenande motor inte nödvändigtvis bero på för hög oljenivå i tråget.

Skenande Dieselmotorer förekommer även då det inte finns ett partikelfilter.

#23
2016-05-28 09:22

Den vanligaste orsaken är igenfrusen vevhusventilation övertrycket i vevhuset trycker oljan upp i insuget , jag har varit med om flera skenande dieselmotorer som jag bromsat fast bromskraften överstiger motoreffekten på alla bilar men föraren måste veta det och använda hjäncellerna när det händer annars kommer vevstakarna ut genom blocket efter ett tag

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.