Nästa artikel
Bilfrågan: Hur står 208 emot rost?
Bilfrågan

Bilfrågan: Hur står 208 emot rost?

Publicerad 22 oktober 2018 (uppdaterad 6 november 2020)
Frågeställaren undrar över hur bra Peugeot 208 står emot rost.
”Peugeot 208 är en favorit då det är en halvkombi med rätt bra lastutrymme, men hur är rostskyddet egentligen?” Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har nu läst testerna på Peugeot 208, Toyota Yaris, VW Polo och Ford Fiesta. Samtliga verkar ha ”brister i konstruktioner”, hyllor och annat där rostangrepp kan uppstå på grund av salt och annat. Peugeot 208 är en favorit då det är en halvkombi med rätt bra lastutrymme, men hur är rostskyddet egentligen?
A C Haglund

Svar:
Här är det inte fråga om vem som är bäst utan vilken som är minst dålig. Vi håller VW Polo som aningen bättre än de övriga, även om skillnaderna är små och man kan inte alltid avgöra vilken svaghet som får störst betydelse i längden. Det här är ju småbilar och priset kan vara avgörande för köp, därför lägger man inte lika mycket krut på rostskyddet. Så vi tycker nog att du kan gå på övriga egenskaper. Om du prioriterar 208:ans utrymme – välj den. Och tänker du dig ett lite längre ägande – lämna bilen på rostskyddsbehandling redan från början.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-10-23 14:17
hultarn

Billiga bilar är ju billga bilar av en anledning, det sparas här och var. En bil för 125.000 lär rimligen ha sämre rostskydd än en för 400.000.
Sedan kan det försås skilja mellan olika tillverkare hur mycket man sparar in vid tillverkningen.
Men, viktigast är ändå att man trivs med bilen.

#2 • Uppdaterat: 2018-10-31 16:23
Volvo ägare

Hultaren , glöm ej att Volvo nu inte har speciellt brarostskydd !!!! Och ändå kostar den en hel del pengar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.