Nästa artikel
Hyundai i30: Plus och minus
Webb-tv

Hyundai i30: Plus och minus

Publicerad 4 maj 2012 (uppdaterad 25 augusti 2014)
Nya Hyundai i30 har trygga garantier, säkra köregenskaper och ett rimligt pris. Vi pekar ut plus och minus med modellen.

 

Läs testet av Hyundai i30 i Vi Bilägare 7/2012. Där ställs bilen mot Honda Civic och Volkswagen Golf. Tidningen utkommer i butik den 8 maj och anländer hos prenumeranter från den 3 maj. Klicka på videofönstret ovan för att starta filmen.

Diskutera: Vad tycker du om Hyundai i30?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Verkar vara mycket bil för pengarna. Nuvarande Golf, som ändå får räknas som klassledare (eller?), kommer få det tufft. Synd bara på de utbuktande strålkastarna som får den att likna en bönsyrsa i fronten.

#2 • 2012-05-04 11:03
Raphael

Problemet som jag ser det med Hyundai och Kia, det är att deras bilar är för lika varandra. De krigar ju om samma kunder. Nu sägs ju Kia stå för sportighet och Hyundai för komfort, men i praktiken så är skillnaderna små. Det är mest en prisfråga där många köper Kia för Kia har lite lägre priser än Hyundai.

#3 • 2012-05-04 11:13
Mistro

Samtidigt tror jag att Hyundai är ett vettigare köp delvis för att det är "det finare" märket men även för att de troligtvis har lägre service-priser och inte tramsar med att bilen måste servas hos dem för att garantierna skall gälla...Så sett så tycker jag ändå att det skiljer en del mellan dem och bilarna är långt ifrån "identiska" med varandra.

#4 • 2012-05-04 20:22
kameo

@Raphael: Likheter? Du måste vara gravt synskadad eftersom det inte är några likheter alls mellan Hyundai i30 och Kia Ceed. Olika fronter/grillar, olika bakändar, olika bakljus, olik sidovy samt olika interiöer.

Kia Ceed är däremot ganska lik Opel Astra fast det var kanske detta du menade egentligen : )

#5 • 2012-05-05 07:41
Peugo

Om bilen har bra rostskydd går idet nte att analysera sej till, det ser man i framtiden. Styrningen lär vara akilleshälen i denna bil och kanske är den för mjuk att vara rolig att köra men det beror väl på tycke och smak? CO2 ljuger ju Koreanerna tydligt så det lönas att pröva själv om denna detalj är viktigt för dej? För mej finns viktigare detaljer. Bättre än Golf? Tror faktiskt själv det för de flesta är ju det i dagens läge men nya Golf är ju på väg så man får se och det finns ju flera konkurrenter som lär vara bättre köp.

#6 • 2012-05-05 08:48
Raphael

Kameo, jag tackar för ditt vänliga påpekande om att jag är gravt synskadad. Självfallet har du helt rätt. Jag är helt blind. Det är därför som jag är en ypperlig bilförare. Det är tydligt att en helt perfekt syn på mikroskopsnivå med en röntgenblick a'la Stålmannen är en absolut förutsättning för att upptäcka att Hyundai och Kia har helt olika formspråk utan några som helst likheter med varandra. De ser verkligen ut att vara designade i helt olika årtionden, ja deras design är som om de vore komna från helt olika planeter till och med.

#7 • 2012-05-07 09:17
Irvor

Kia Ceed är den mest sålda bilen till privatpersoner i Sverige. Tror inte Hyundai ändrar på det. Kia har längre nybilsgaranti och lägre pris, det avgör. Men båda är fina och gör det svårt för alla andra bilar i klassen !

#8 • 2012-05-09 19:49
kurrewi

Vad håller på att hända Koreanerna kanske är bäst? Västeuropa verkar ha kört fast. För några år sedan var det otänkbart att köpa en Koreansk bil. Jämför gärna Skoda och Hyundai en Tysk och en Korean tillverkade i samma land.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.