Bild
Nästa artikel

Webb-TV: Volkswagens nyheter på bilsalongen

Genève 2014

Snart verkar det finnas en Golf för varje människa. Nu även för de som vill köra laddhybrid - och snart för de som föredrar suv.

 

Förutom en Golf i laddhybridversion visar Volkswagen upp ett nytt koncept kallat T-Roc, en bil som vi kunde visa skisser på förra veckan.

Nu får vi se bilen i verkligheten, och det rör sig om en liten suv i golfklassen med avtagbart tak.

Klicka på rutan ovan för att se en intervju från bilmässan i Genève med Volkswagen Sverige angående både Golfen och "Golfsuven" T-Roc.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens nyheter?

Kommentarer

#1
2014-03-05 17:52

Golf= bensin, diesel, bensin-etanol, bensin-gas,bensin-el, el...det är bara att välja o vraka.
Golf= bilen för alla.
(om man nu vill spetsa till det lite) :-)

#3
2014-03-05 18:02

Das auto fur alle!

#4
2014-03-05 18:47

Ser helt OK ut. Skönt att se en VW som inte ser super tråkigt och alldaglig ut.

#6
2014-03-05 20:30

Ja helt klart är laddhybrider det som är mest intressant i den närmaste framtiden och när nu ännu en av de stora kommer med det blir ju pressen på de övriga att ta fram jämlikar väldigt stor för att inte bli helt akterseglade.
Det ska bli kul att se vad de närmaste konkurrenterna kommer att svara med.
De får nog inte dröja länge....

#7
2014-03-05 20:41

Det verkar vara flera som noterat succen för Range Rover Evoque. Första Citroen C4 cactus och nu denna, tycker mig se stora likheter i designen. Men det finns ju fulare bilar att inspireras av.

#8
2014-03-05 21:06

Fast det verkar ju som laddhybridtekniken fortfarande är alltför dyr för att få ett riktigt genomslag. Prius i laddhybrid är betydligt dyrare än vanliga Prius. Andra bilmärken lägger sina laddhybrider som prestandaversioner för att kunna motivera det höga priset. Volvo har lagt sin ladd-hybrid som "top of the line". Volkswagen lägger nu sin Golf med i princip GTI-prestanda.

Jag ser fram emot när laddhybrider blivit billigare så att de blir ett naturligt val i de flesta modellerna. Då kan vi ha kvar de små motorerna (som idag är försedda med kompressor eller turbo) fast som enklare (billigare och mer robusta) sugmotorer och ha elmotorn som boost eller som stadskörningsmotor.

#10
2014-03-05 22:57

För min del hade det varit intressant om laddhybridbilen hamnade ungefär halvvägs upp till GTI-modellen både i pris och prestanda, dvs en vanlig bil, med lite extra krut i och till ett rimligt extra påslag på grundpriset, som dessutom har fördelen att den är oerhört billig att köra vid pendling till jobb, dagis, affären, etc.

När det börjar närma sig dessa siffror då tror jag också att det kan ske ett rejält skifte på kort tid, men dessförinnan tror jag inte proppen går ur ketchupflaskan.

#12
2014-03-07 09:48

leifer,
Som jag ser det är principproblemet/principfördelen att VW GTE har två separata drivlinor som var och en är utformad att ha åtminstone hyfsad prestanda och räckvidd. Om bilen har två sådana drivlinor är det svårt att få det att bli riktigt billigt.

Toyota har i den vanliga Priusen har valt ett annat spår. Elmotorn och batterierna är inte avsedda för någon längre körning på eldrift och inte heller i så hög fart utan är mer till för att jämna ut belastningen och för att lagra kinetisk energi.

Prius laddhybrid har lite av samma principproblem som VW GTE och är därför också mycket dyrare än den vanliga Priusen.

Jag tycker det skall bli högintressant att se vad PSA:s lufthybrid verkligen presterar i lite olika sorters trafikmiljöer.

Jag hade hellre sätt att KERS är ett första steg att gå för att hålla priset nere samtidigt som man verkligen får ned förbrukningen. KERS skall vara starkt nog att kunna driva bilen en kort sträcka i stadstrafik (men inte mer). Vad jag förstår är det inte elmotorns styrka (prestanda) som driver priset i någon större utsträckning utan det är batteripaketets lagringskapacitet (räckvidd) som är största kostnadsdrivande faktorn. Efterfrågan på batterier kommer öka, tillverkningen förfinas, priset sjunker och efterhand så blir räckvidden för KERS längre och längre till samma prispåslag.

Honda drog det nog lite för långt åt andra hållet med sin lätt-hybrid där elmotorstödet verkar vara för klent i förhållande till vad de flesta förare önskade sig. Om jag förstår det rätt kan den inte köra helt och hållet på elkraft överhuvudtaget.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.