Bild
Nästa artikel

Kia Sportage – film från Vi Bilägares biltest

Webb-TV

Kia Sportage är inte märkvärdig, men gott och väl en reko vardagsbil med guldkant i design. Se filmen från vårt test.


Tekniskt sett är den detsamma som Hyundai ix35. Men vad som gjort Kia till ett vinnande koncept i crossover-kategorin är den sju år långa fabriksgarantin, något som verkar gå hem i stugorna. Kia Sportage är välutrustad och snyggt layoutad men har en ganska seg växellåda som stundtals tvekar i reaktionerna.

Klicka på videofönstret för att se filmen från testet av Kia Sportage.

Hur klarar sig då Kia Sportage mot Nissan Qashqai och Skoda Yeti Outdoor? Det får du veta om du läser hela testet i Vi Bilägare nummer 6/2014 som utkommer 15 april. Den som prenumererar får tidningen tidigare än så och till lägre pris – läs mer här.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om Kia Sportage?

Taggar: Webb-tv, , Kia Sportage

Kommentarer

#1
2014-04-10 08:56

Hittills inte en enda kommentar från VAG-hatarna. Konstigt eftersom Kia är en produkt som slår undan benen för både PSA och Renault samt Fiat fortare än kvickt. Hyundai bygger nämligen sina bilar både billigare och med en väsentligt bättre kvalitet än vad både PSA och Renault gör. Egenskaper som är relevanta för privat- och volymköpare. Därmed har man trängt bort de bilmärken som inte förmår levererar detta, dit Peugeot, Citroen och Fiat räknas.

Så ni som anser att er uppgift i livet är att rädda dessa ovan nämnda märken kvar i livet genom att prata skit om dess konkurrent(-er) - som denna artikel handlar om: Här har ni en guldchans. Det är bara att sätta igång. :-)

MVH AL

#2
2014-04-10 09:09

Det var alltså AL's svar på frågan om vad han tycker om Kia Sportage.

Kias garantier låter föredömligt, och bilen är säkert vettig. Jag har inte kört denna, så jag kan inte uttala mig om den. Tidigare körde jag Santa Fe och motsvarande Kiakusin som hyrbilar, det var ingen bil för mig. Slö, törstig, dålig komfort och vindkänslig. Kanske är denna trevligare.

#3
2014-04-10 11:14

Bra Hultarn!!! Du lär dig.-;) det var väl inte så svårt?

MVH AL

#4
2014-04-10 11:22

Tror dom som testar bilarna får börja gå en skola där man lär sig uttalar bilarna/modeller på rätt sätt...

#5
2014-04-10 13:01

AL: ja, det är riktigt. Jag har lärt mig.

Jag har lärt mig att det du skriver gärna syftar till att provocera istället för att hålla sig till artikelfrågan.

Poängen med att först anklaga andra för att de inte är seriösa och svävar ut i ovidkommande diskussioner, för att sedan själv göra likadant, förstår jag fortfarande inte.

#6
2014-04-10 23:23

Ja Hultarn, jag gläds åt dina framsteg. Nu skall du bara lära dig att förstå andemeningen i skriven text och vad en metafor är. Den dagen även de polletterna trillar ned, den dagen kommer vi kunna föra intressanta samtal om bilar här på ViB.

I övrigt noterar jag att det fortfarande inte skrivits ett enda ont ord om Kia i denna tråd. Konstigt måste jag säga:-)

MVH AL

#7
2014-04-11 16:55

Högt pris, hög förbrukning, dålig komfort blev sammanfattningen av testet i tidningen. Lockar inte till köp precis.

#8
2014-04-12 12:54

Tycker både Sportage och ix35 är makalöst fula bilar kontra vad folk i allmänhet tycker ;) Enorma mängder plåt och pyttesmå hjul i förhållande till resterande design.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.