Bild
Nästa artikel

Hyundai i40: Plus och minus

Webb-tv

Hyundai i40 har rattvärme och röststyrning på svenska, men dålig körställning och uselt helljus. Vi pekar ut plus och minus med modellen.

 

Läs testet av Hyundai i40 i Vi Bilägare nummer 4/2013, där ställs bilen mot konkurrenterna Toyota Avensis och Mazda6. Tidningen utkommer i butik den 13 mars, men prenumeranter får den redan under vecka 10.

Klicka på videofönstret ovan för att se en film från testet.

Diskutera: Vad tycker du om Hyundai i40?

Taggar: Webb-tv, , Hyundai i40

Kommentarer

#1
2013-03-06 22:51

Ska bli intressant att höra hur Shogun upplevde sin i40, inte sällan skiljer ju sig journalisternas syn från oss vanliga.

#3
2013-03-07 08:09

Grattis till nya bilen Shogun!
En hemsk olycka men där bara bilen fick sätta livet till vilket ju är bra med tanke på de diskussioner som varit om krocksäkerheten i bilar med glastak.
Skönt att det slutade så väl trots allt.
Tror även att det var ett bra val med Santa Fe,inte minst med tanke på hur ni måste känna det efter en sådan olycka.
En högre bil känns ju då säkrare.

Tycker dock att du kunde ha sparat dina pengar på lackförseglingen och rostskyddet,..enligt mig i det närmaste helt utslängda pengar men det är ju en annan debatt. :)

#2
2013-03-07 08:12

hultarn.

Du ska få ett svar. Jag håller inte med denna journalist på VIB att körställningen är dålig. Det var en av de positiva egenskaperna jag noterade direkt jag satt mig i bilen hur lätt det var att få till en bra körställning då jag ha väldigt långa ben. Ratten går att skjuta fram och tillbaka förhållandevis långt (längre än på Avensis som jag har svårare att få till en körställning i). Bilen är väldigt rymlig som sagts, den är snygg (i våra ögon),den har bra garantier (som jag inte hann utnyttja då frugan strax innan våran Thailandsresa krockade med en älg med bilen. Dock en brasklapp för helljuset som är totalt värdelöst jag hade extraljusramp EX3000 på våran och det behövs. Jag lånade en i40 utan extraljus då våran bil var krockad och körde på kvällen hem från Karlstad till Ransäter ( 60km) utan att blända av helljuset, ingen reagerade på en gång att jag körde på helljuset!!! Men tror att på nyare i40 att ljuset uppgraderats har jag hört, men kan inte svära på att det är så.

Inredningen eller kvalitetskänslan är bra. Förutom på bagageluckan där det känns plastigt, men det lider jag inte så mycket av. Förbrukningen på våran Hyundai i40 CRDI Sport med diesel och automatlåda låg runt 0,70liter per mil ( upp och ned lite) mätt vid pump då jag för dagbok. Men intrycket efter 2513 mil med i40 är en positiv överraskning och en bil jag kan rekommendera så långt. Och rattvärmen är kanon, det vill jag inte vara utan längre. Vi skulle få ut en helt ny i40 men valde att lägga till lite pengar till nya Hyundai Santa Fe Premium som vi ska hämta imorgon Fredag 130308. Annars hade nog nya Toyota Rav4 legat bra till också som har vettiga priser jämfört mot Hyundai Santa Fe som är dyrare. Ska bli spännande att se hur Santa Fe är som bil. Nu väntar en lackförsegling och en rostskyddsbehandling närmast.

#4
2013-03-07 08:26

Mistro.

Tack!

Ja, det är ingen trevlig upplevelse med en älgkrock. Man får som sagt vara glad att det gick bra för frugan, sämre för älgen. Men faktum är att det så kallade glastaket klarade sig (de verkar vara starka). Men vindrutan och sidorutan samt A-stolpen på förarsidan tog största smällen. Men först skulle de reparera bilen, kostnaden för detta låg på 159000kr. Sedan när vi skulle åka hem från Thailand (dagen före) så ringde vi till firman för att höra hur det gått vi trodde ju att snart är bilen klar. Då fick vi veta att man inte gjort något med bilen!! Man hade upptäckt repor i displayen till navigatorn/radiodelen/backkameran. Denna enhet kostade 50000kr!!!!!! Sedan stod det då klart att det blev inlösen av bilen. Och det är jag glad för........

#5
2013-03-07 12:22

Trevligt att läsa om dina erfarenheter Shogun. Säg mig, om du jämför komforten mellan I40 och en Lexus - hur stora upplever du att skillnaderna är?

MVH AL

#6
2013-03-07 12:52

AL.

Vilken Lexus ska jag jämföra mot? Jämför jag i40 mot Lexus Gs som jag själv haft 2st av (kan man jämföra en Lexus och Hyundai?) Så är ju i40 i sport version stötigare än en Lexus Gs, bullrigare konstigt vore det annars. Lexus is som jag också haft var lite mera sportig och lite mera stötig som i40. Dock gick den tystare än i40 också. Svårt att jämföra då bilarna är så olika. Men jag kan gott rekommendera en Hyundai i40 så långt vi hade den under 1år och drygt 2500mil. Den var bekväm att åka i med en bra avvägning mellan stötighet och komfort, men jämfört med Lexus....så ja. Men billig var den inte 361000kr för en Hyundai! Santa Fe är ännu dyrare som vi hämtar i morgon ;o) Men det ska bli spännande att följa hur de är att äga i längden Hyundai det vet jag inget om än. Sedan om det är värt merkostnaden för en Lexus mot en Hyundai är ju upp till envar att bedöma. Klart är att Lexus är de bästa bilar vi haft genom åren hittills men så kostar de också en slant. Så jag vet inte om jämförelsen är relevant mot Hyundai.

#7
2013-03-07 12:58

Det var just skillnaderna som jag var ute efter Shogun. Jag vill nämligen inte åka omkring i en bullerburk (har haft två Fordar som lät som tredje världskriget inuti). Men om man jämför en i40 mot en V70, vad tror Shogun då?

MVH AL

#8
2013-03-07 13:06

Al.

Om ljudkomforten är viktig och du väljer mellan i40 och V70 så ta V70in! Annars skulle jag alla dagar i veckan ta i40 jämfört med V70. Men det kan bara du själv avgöra vad som är bullrigt eller inte. i40 är inte någon dålig bil absolut inte men att den skulle gå lika tyst som en V70 då skulle jag ljuga. Men då hade våran i40 sport 18" hjul med 225/45-18 däck orginal. Med friktionsdäck blev ljudkomforten bättre (Bridgestone Blizzak), men att den skulle gå som ett tröskverk nej det kan jag inte påstå. Men du kanske tycker det vad vet jag?

#9
2013-03-07 13:49

Jo Shogun, problemet är väl bara att min andra hälft nu får en ny V70 som tjänstebil (på hennes jobb finns det två bilalternativ, en vit D3 eller en vit D4):-). Så jag säljer nog iväg hundbilen (Aeron) som hon åkt i hittills och gör något roligt för pengarna-).

Men eftersom kontraktet på min XC60 nu går ut och då¨det i nuläget inte ser ut som att jag får en ny lika förmånlig vagn så kan jag välja rätt fritt. Får handla upp till 8,5 basbelopp men skatten blir ju så hög efter 7,5 så jag håller mig helst därunder. Du kan väl berätta lite om din Santa Fe senare.. Det kanske blir ett alternativ även för mig:-). Tycker den är snygg i alla fall. Men bullrar även den så går den bort, precis som i40 nu gjorde.

MVH AL

#10
2013-03-07 14:25

AL.

Jag ska öppna en tråd på forumet om Santa Fe. Där kommer jag att berätta fortlöpande om mina intryck, vad bilen drabbas av för fel, förbrukning mätt vid pump då jag för dagbok på det. Bemötande hos verkstad vid ev fel etc sådant tycker jag är mycket viktigt att det fungerar att man får hjälp när man behöver att garantier gäller, goodwill m.m. Men att Santa skulle bli en billig bil att äga kan vi glömma direkt. Den kan däremot vilket jag hoppas bli en problemfri bil att äga, det har jag som krav! ;o)

#11
2013-03-07 18:50

Pengar löser alla problem!

#12
2013-07-31 14:36

Har nu som nybliven Hyundai I40 ägare avverkat ett halvår ett par gånger tur och retur Luleå och en hel del stadskörning i Stockholm. Har tidigare enbart kört Volvo V70 och SAAB 9-5 i tjänsten sedan sent 80 tal så jag var lite tveksam att byta märke men efter att rådfrågat serviceteknikerna på Bilia och Mekonomen så föll valet på en I40. Dessutom blev den utnämnd som årets tjänstebil.
I40:an är hel klart en betydligt modernare bil än mina tidigare bilar. Sittkomforten var kanon i SAAB 9-5 klart bättre en Volvo, på långa landsvägskörningar. I40:a är minst i samma klass som SAAB:en däremot den lilla motorn är betydligt tröttare än 9-5:ans 2,3L.
Benutrymmet bak är mer än tillräckligt för en normallång person.
Ljudnivån har fått en hel del kritik men den upplever jag inte som besvärande.
Vi får väl se hur det blir med helljuset när det mörknar ute. Kunde dock Googla mig fram till att det finns en uppgraderingssats för helljuset.

#13
2013-07-31 14:37

En liten undran har jag dock. Om jag står parkerad utan motorn igång. Efter 10-15 minuter tänds en varningstext på displayen om låg batterinivå.
Fler som uppmärksammat detta?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.