Bild
Nästa artikel

Honda Civic Tourer – film från Vi Bilägares biltest

Webb-TV

Honda Civic Tourer är rapp, rolig att köra och har ett smart inrett kombiutrymme. Men det finns komfortbrister. Se filmen från vårt test.

 

Klicka på videofönstret för att se filmen från testet av Honda Civic Tourer. Kan Honda med massa egna finesser som gör livet lättare konkurrera med Renault Megane och Seat Leon?

Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 5/2014 som utkommer 1 april. Den som prenumererar får tidningen tidigare än så och till lägre pris – läs mer här.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om Honda Civic Tourer?

Taggar: Webb-tv, , Honda Civic

Kommentarer

#1
2014-03-25 10:16

Rostskyddet är ypperligt på denna bil. Honda liksom toyota använder inte en massa "kladd" som rostskydd utan satsar på en betydligt bättre plåt med inbyggt rostskydd. Smart! Min snart 4 år gamla toyota auris som rullat drygt 5000 mil är inte alls rostig på ett enda ställe trots att den körs på saltade Stockholmsvägar med knappt någon enda tvätt under vintern eftersom det är ingen idé eftersom den är lika skitig igen efter X antal hundra meter i saltslasket. Däcksbuller? Kanske men med går att lösa som jag har gjort i toyotan genom att man tar bort dörrsidorna fram och i baksätet och fyller att par sopsäckar med "Rockwool" så har ljudnivån sänkts avsevärt. Detta tips fick jag av en toyotaverkstad för några år sedan och det fungerar över förväntan.

#2
2014-03-25 10:43

Stoor om jag får ge dig ett råd så är det aldrig onödigt att tvätta bilen på vintern, om du tvättar bilen så så gror inte skiten in i lacken och den är lättare att tvätta...

#3
2014-03-25 10:57

Kanske på en Europeisk lack men inte på toyota. Jag tvättar bilen med kallavfettning nån gång i mars månad och då blir lacken superfin igen. På somrarna och övrig tid brukar jag tvätta bilen några gånger i månaden främst för att vi åker till landet i Norrtälje på helgerna och där är det leriga grusvägar som skitar ner bilen.

#4
2014-03-25 11:57

Både "superplåt" OCH "superlack"... WOW!

#5
2014-03-25 12:07

Stoor:
Är det inte europeisk lack på din Auris?

Jag menar, den är ju tillverkad i Europa ;)

#6
2014-03-25 12:21

På tal om magi, tror att Stoor trollar lite nu :-)

#7
2014-03-25 16:07

Jag kan berätta att jag också har en Ford Focus som behandlas på precis samma sätt som toyotan med den skillnaden att Forden borde verkligen rostskyddsbehandlats för länge sedan eftersom den har betydande rostskador i bla falsar och i skärmkanter. Vissa fläckar är t.om stora som forna tiders 50 öringar i storlek tex på bakskärmen där plåten möter plastkofångaren. Nä, jag VET att köper man en Ford måste man kosta på sig en extra rostskyddsbehandling medan på toyota är det totalt bortkastat att rostskydda den eftersom toyota har ett alldeles utmärkt rostskydd och dessutom kladdfritt rostskydd dd från fabrik. Det är som Shogun
säger - skriver - att när såg ni en rostig toyota sist och var är alla upprostade toyotor vars ägare skriker i förtvivlan över sina rostiga toyotor...

- De finns inga sådana köer!

#8
.
2014-03-25 17:40

Jag har en rostig Toyota Stoor.
Vill du köpa den?

#9
2014-03-25 18:51

Den där trolleriplåten har man hört mycket om, men ingen har lyckats bevisa vare sig existens eller effekt.
Men Stoor har förstås krupit omkring inne i balkarna?

Minns farsans två tidigare Hondor. De såg jättesnygga ut, men de var som tidsinställda bomber. Plötsligt slog rosten igenom lite överallt.
Men det var väl innan trolleriplåten...

Synd på vad som verkar vara en klart schysst kärra att den, liksom tidigare Golfar och kanske även nuvarande Fordar, ska vara en bullerlåda. Och så det där med rostskyddet...

Att fylla dörrarna med bråte tar måhända ner resonansljudet om dörrarna är extremt dåligt dämpade innan, men främst håller det kvar fukten. Själva vägljudet kan det inte dämpa alls. Det är en fysisk omöjlighet.

#11
2014-03-25 19:53

Det är ju intressant att höra om alla upplevelser med andra bilar än Honda, men jag tycker det även vore trevligt att läsa några kommentarer från någon som t ex har provkört nya Civic-kombin. Den tycks ju vara superrymlig och praktisk. Hondas motorer är väl också trevliga, om man gasar lite. Buller är ju tråkigt men för en barnfamilj är det sällan tyst i bilen ändå.

#12
2014-03-25 20:14

Jag har kört den! Den går fint som bara den i motor växellåda 1,6 diesel, körningen är kul som vanligt i Honda med lite gocart känsla. Men jag fick inte till körställningen riktigt, fick inget stöd för låren då jag har långa ben, 183cm lång 107kg tung. Skjutmånen räcker inte till riktigt. Men enligt försäljaren ska det vara bättre med en högre utrustad version som har elstolar där man kan tilta upp så man får stöd för låren. Men detta har jag inte testat. Annars var den rymlig i bagaget, och även ett enormt utrymme under bagagerumsgolvet! Magicseats är fiffiga. Testade också halvkombin när frugan skulle ha ny bil förra året, samma där med körställningen för mig och hon gillade inte utseendet utan föll istället för nya Cee'd Executive med elstolar som jag sitter bekvämt i också dock något för hårda.

#13
2014-03-25 21:20

Nu tramsar du igen Shogun. Efter krocken med grävlingen som skrotade i40;an fick din fru Eva ju bara välja mellan olika Kia och Hundaj modeller vare sej hon ville eller ej.

#14
2014-03-25 21:44

Jes - nu tror jag faktiskt du har lite fel för i40'n ersattes väl av en Hyundai Santa Fe om jag inte minns fel. Ceed'en handlades nog på konventionellt sätt.

#15
2014-03-25 21:49

Något som slog mig.

Det är vanligt att bilar får nedslag för ljudnivån. Krävs i princip att det är dyrare premiumbilar eller rena tvättsvampar chassiemässigt för att de ska klara vår skitasfalt.

Kanske inte är bilarna det är fel på utan just vår skitasfalt. Dags att kampanja lite för vettig asfalt?

#16
2014-03-25 22:39

Jes har alltid fel så fort han öppnar munnen!!! Det bara kommer danskt mög där. ;o)

Pi har fattat hur det gick till.....helt rätt!!

Roger Skagerström, håller helt med om asfalten, ska hela världens bilindustri rätta sig efter vår asfalt?? Så jäkla viktiga ska vi inte tro att vi är......

#17
2014-03-26 11:48

Alla bilar är tillverkade av samma plåt fortfarande och alla rostar sönder därför att vi öser ut salt på vägarna i Sverige. Det är ingen skillnad om då kör en Honda, Mercedes eller BMW. Allt blir skrot efter några år.

Jag gillar Hondan rätt okej, men plastfronten går bort. Om de målade den svarta plastbiten fram i samma färg som bilen i övrigt skulle det bli mycket snyggare.

#18
2014-03-26 12:00

Håller med om att den svarta plastbiten i fronten ser bara billigt ut, låt den vara i bilens färg och fronten skulle se enormt mycket bättre ut.

#19
2014-03-26 23:19

Den ser ut lite som en sån "bh" som folk, framförallt i USA, sätter på sina bilar för att skydda mot stenskott.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.