Bild
Nästa artikel

Bilreklam vi minns: 8 filmer

Webb-tv

Har du missat Vi Bilägares serie med klassiska reklamfilmer? Här kan du se alla delar – med bland annat Volvo, Honda och VW.

Volvo PV444:
Här är en svensk reklamfilm för PV444 1957 – sista årsmodellen innan PV544. 1947 skrev Vi Bilägares föregångare Bilekonomi om PV444: ”Utrustningen…har varit synnerligen förnämlig med färghållning i beige och grönt. Innerklädseln på dessa vagnar var av hållbart, hårt kläde som slår ifrån sig trots de ljusa och glada färgerna.”

Klicka här för att se reklamfilmen för Volvo PV444.

BMW 700:
BMW 700 är nästan bortglömd idag, men var en viktig länk i utvecklingen mellan den enkla Isetta och dagens prestigebilar. BMW 700 är något idag så udda som en BMW med svansmotor. Men det var inte så konstigt när produktionen startade 1959. BMW 700 delar nämligen mekaniken med mikrobilen 600 som i sin tur var sprungen ur BMW Isetta – båda med svansmotor.

Klicka här för att se reklamfilmen för BMW 700.

Honda CRX:
Här är en italiensk reklamfilm för Honda Civic CRX med mycket 1980-talskänsla.

Klicka här för att se reklamfilmen för Honda CRX.

Volkswagen Golf:
Här en brittisk reklamfilm för Volkswagen Golf generation två. Bilen introducerades hösten 1983 och tillverkades till 1992. Frågan är om det är meningen att skådespelerskan i den här brittiska filmen ska likna prinsessan Diana – eller om det bara är en slump?


Klicka här för att se reklamfilmen för Volkswagen Golf.

Volvo Duett:
Här är en svensk reklamfilm för Volvo Duett. Först ut var de så kallade leveranschassin– en PV444A att byggas på av beställaren. De första PV 445 A byggdes i september 1949. 1953 kom Volvo Duett och den tillverkades till i februari 1969. Totalt, inklusive leveranschassin byggdes 101 492 Volvo Duett.

Klicka här för att se reklamfilmen för Volvo Duett.

BMW Isetta:
Här är en mycket fin animerad film från BMW utifrån perspektivet att steget till massbilism togs genom enkla folkbilar som BMW Isetta.

Klicka här för att se reklamfilmen för BMW Isetta.

Honda S600:
Här en japansk film som visar ett av Hondas första steg mot att bli en biltillverkare: Honda S600.

Klicka här för att se reklamfilmen för Honda S600.

Volkswagen Typ 1:
Här är en svensk från film 1950-talet för Volkswagen Typ 1. Volkswagen var ett stort bilmärke i Sverige även på 1950-talet och mängder med reklamfilmer som producerades som berättade om märkets förtjänster ur ett svenskt perspektiv.

Klicka här för att se reklamfilmen för Volkswagen Typ 1.

Diskutera: Vilken reklamfilm tycker du är bäst?

Taggar: Webb-tv,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.